ניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

11/03/2012 | 12:39 | מאת: נוי

שלום, ברכות על האתר והמחלקה במאיר. במהלך נסיונותיי להרות , העיר לי הפרופ' המטפל שיש לי כנראה אנדומטריוזיס. כחודשיים לפני התחלת הטיפולים לא היה לי שום סימן שהייתי אמורה לחשוד... מלבד כאבים והגבלה בתנועה במפרקי הירך. הגעתי למרפאה בתה"ש ישר אחרי הלידה ומאז אני במעקב שם. כשנה לאחר הלידה הריתי שוב ובמהלך ההיריון הייתי במעקב הריון בסיכון אך לא במרפאה. העובר שלי עכוז ואני עתידה לעבור הפעם ניתוח קיסרי (כנראה במאיר).כיוון שיש חשד שאלד לפני הזמן, עדיין לא קבעתי תאריך לקיסרי אלקטיבי. ושאלותיי: במידה ואני מגיעה "ספונטני" עם צירים ועם מכתב שיש לי אנדומטריוזיס ואני מיועדת לקיסרי , יוכלו לתת מענה לבעיות שיצוצו בניתוח? מה קורה אם בפתיחת בטן מתגלים הדבקויות וכל מיני קשיים? קצת לחוצה מניתוח קיסרי... בעיקר בגלל האנדומטריוזיס שעדיין לא אובחן ע"י לפרסקופיה (אם כי "אישרתם" את קיומו במרפאה) ולא ידוע מה המצב בוודאות. אין לי ניתוחי בטן בעבר. תודה

נוי שלום רב, תודה על הברכות. שנית ברכות על ההריון ואיחולי לידה קלה. אני מבין את חששך אך משוכנע שאין צורך בו. כמובן רצוי להיות בסביבה שמכירה ומבינה אנדומטריוזיס, אך מצד שני הדבקיות בניתוחים קיסריים זה שכיח וניתן לטיפול. אולם בכל מקרה מומלץ שיכירו אותך בבי?ח בו עתידה ללדת. כאמור אם את מתכוונת ללדת בבית חולים מאיר, אני מברך אותך על כך וממליץ שתקבעי תור למרפאת אנדומטריוזיס במאיר לפני הלידה. נוכל להפגש ובכך לקשור קצוות לקראת הניתוח הקיסרי עם הצוות המיילדותי. צרי קשר עם המרפאה דרך מרפאות נשים ביח מאיר ואוכל לעזור לך. בברכה ד?ר רון שינמן

12/03/2012 | 07:30 | מאת: נוי

תודה. יש לי טופס 17 לתה"ש אבל לא הגעתי בגלל השמירה ובגלל.... ובגלל.... אבקש להמיר את הטופס למאיר (לא ידעתי שנפתחה מרפאה ואתה שם). אני נמצאת היום במאיר לקביעת תור לניתוח. מקווה שאעמוד בזמנים ואגיע לתאריך ולפגישה איתך כי עפ"י ההערכות אני קרובה ללידה. תודה!

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים