האם לגשת לאבחון?

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

07/03/2012 | 13:08 | מאת: נטע

אני בת 36, רווקה ולא מקיימת יחסי מין. סובלת מכאבי מחזור מאז ומתמיד אלא שבשנים האחרונות המצב החמיר והגיע למצב של כאבים בלתי נסבלים שמשככי כאבים רגילים כמו נורופן לא עוזרים להם. הייתי פעמיים אצל רופאות נשים בעניין והן רק נתנו לי כדור בשם נקסין לשיכוך כאבים. (עשיתי בדיקת US שיצאה תקינה). אחרי שקראתי על מחלת האנדומטריוזיס נראה שיש לי את כל התסמינים: כאמור, כאבי מחזור חריגים, כאבים גם בזמן הביוץ, דימום חזק ביומיים-שלושה הראשונים של הווסת. אני יודעת שיש בדיקה פולשנית יותר שכרוכה בהרדמה מלאה ושרק היא מאבחנת במדויק את המחלה. השאלה היא האם לאור כל זאת כדאי לי לעשות את הבדיקה? אציין שברקע יש גם תת פעילות בלוטת התריס, מטופלת באלטרוקסין.

07/03/2012 | 21:47 | מאת: צוות עמותת אנד"י

נטע שלום, תיארת מצב לא פשוט אבל בהחלט בר טיפול וא להסתפק במשככי כאבים שהם רק כיסוי חיצוני לטיפול במחלה. חשוב שתדעי שניתן לטפל באנדומטריוזיס ובתסמינים, חשוב שתגשי לאבחון במרפאה או מרכז לאנדומטריוזיס. הבדיקה שתא מתארת היא ניתוח לכל דבר (לפרסקופיה) ואין להרקל בזה ראש, אלא לגשת ולאבחן בצורה מסודרת אצל רופא שמתמחה במחלה. החיים לא מסתיימים אלא רק מתחילים ונתין לשפר את איכות החיים לאחר אבחון וטיפול מתאים. מוזמנת לפנות אלינו דרך האתר (לחיצה על לוגו אנד"י למעלה מצד ימין תעביר אותך ישדירות לאתר שלנו). חג פורים שמח

נטע שלום, תלונותיך מרמזות על אנדומטריוזיס. אומנם בדיקה שתיתן אבחנה חד משמעית לאנדומטריוזיס היא ניתוח אשר נקרא לפרוסקופיה אולם לא תמיד יש צורך בביצוע לפרוסקופיה. ניתן להגיע לאבחון לעיתים גם ללא לפרוסקופיה. כמו כן לא תמיד חייבים לבצע לפרוסקופיה בכדי להתחיל טיפול באנדומטריוזיס. חשוב לעבור בדיקה מלאה מכוונת לאנדומטריוזיס על ידי רופא מיומן אשר מתמחה באנדומטריוזיס. את מוזמנת לפנות ואשמח לעזור לך. בברכה ד?ר רון שינמן

08/03/2012 | 06:13 | מאת: נטע

איך אני פונה למרפאה של אנד"י? האם יש אפשרות להשתתפות קופת חולים בטיפול? (אני במכבי). כמו כן אשמח לקבל המלצות לרופא מומחה לאנדומטריוזיס במכבי, באיזור ראשון לציון אך אפשרי גם ת"א והסביבה

נטע שלום רב, אנד?י הוא עמותת אנדומטריוזיס ישראל שמאגד את המטופלות עוזר באינפורמציה ותמיכה אך איננו מרכז רפואי. תוכלי למצוא שם אינפורמציה על מרכזים רפואיים שמטפלים באנדומטריוזיס. במרכז הארץ יש שניים: בביח מאיר כפר סבא בביח תל השומר בברכה דר רון שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים