ממצא בצוואר הרחם

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

16/09/2013 | 19:32 | מאת: mikey

שלום בעקבות רצון להתחיל טיפולי פוריות ובעקבות אנדומטריומה בשחלה השמאלית בגודל 30*38 נשלחתי על ידי הרופא להיסטרוסקופיה, עברתי היסטרוסקופיה להוצאת הממצא מהצוואר(הרופא אמר שזה היה נראה כמו קרישי דם ישנים) והתוצאה הפתולוגית הייתה ריר ופירורי אפיתל בלתי מצופה שלושה חודשים לאחר הוצאת הממצא, הוא שוב חזר ונכון לחודש אוגוסט הוא היה 2*3 וממוקם במרכז הצוואר,הרופא שבדק אותי אמר שזה ממצא דמי והוא חוזר וכנראה גדל עם כל מחזור וכתוצאה מכך לאחר יומיים מחזור יש לי עוד כמה ימים של הפרשות חומות,שהרופא אמר שזה הממצא מדמם, הוא אמר שאפשר לעשות הזרעות כי הממצא מפריע לזרע לעבור, העניין הוא שאני מפחדת שכל פעם מחדש שלא יהיה הריון זה יגדל ויגיע למצב כמו פעם ראשונה שהוא יצר בור בתעלת הצוואר וכתוצאה מכך במשך שמונה חודשים עד שהוא לא התאחה לא ניסינו בכלל להיכנס להריון, הצילום רחם תקין, הרופא שהייתי אצלו התייעץ עם ראש המחלקה שאמר שבגלל שאני צעירה ובלי ילדים הוא לא רוצה לעשות כלום כי זה עלול לגרום נזק ואני לא יודעת מה לעשות אף אחד לא יודע ממה זה נובע אשמח לעזרה והמלצה מה כדאי לעשות תודה אני כבר די מיואשת מכל הנושא

שלום רב, בכדי לענות על שאלתך חייבים לבדוק אותך ולאות במה מדובר. יש ממצאים שנטילת ביופסיה אינם בעייתים ואחרים שכן. כמו כן יש צורך לראות האם קשור לאנדומטריוזיס או לא. ממליץ שתפני לבדיקה. את מוזמנת לפנות למרפאת אנדומטריוזיס בבי"ח מאיר או אלי ישירות ואשמח לעזור בברכה ד"ר שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים