דיכוי שחלתי וכניסה להריון

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

11/09/2013 | 16:26 | מאת: mikey

שלום יש לי שאלה יש לי אנדומטריומה בשחלה השמאלית בגודל 30X38 מ"מ המליצו לי על הזרעה החודש ניסיתי הזרעה על בסיס טבעי הרופא שלי אמר שאם לא ילך אז או שננסה עוד חודש על טבעי או שהוא יפנה אותי לפרופסור שוהם בקפלן לקבלת דיכוי שחלתי ל-3 חודשים ואחרי זה טיפול פריון, שזה מעלה את הסיכוי להריון בגלל האנדומטריומה האם כדאי לנסות עוד חודש טבעי ואז להתחיל את הטיפול או האם כדאי להתחיל ישר את הטיפול ואז להתחיל טיפולי פריון? ולגבי הטיפולי פריון האם יש טעם לנסות עוד הזרעות או להתחיל ישר עם הפריות? ועוד שאלונת, בנובמבר עשיתי ca-125 שיצא 59.77 לפני שבועיים עשיתי שוב ויצא לי 21.1 מה זה אומר? האם תקין? תודה

שלום רב, ראשית את צריכה הערכה מסודרת במרפאת אנדומטריוזיס. חייבים לקבל את התמונה המלאה אצלך ולא רק יש או אין ציסטה. שנית אין שוב נזק בכך שתנסי טבעי עוד חודש או חודשיים, אך לעיתים טיפול פריון כן יכול להחמיר תא המחלה ולכן אני ממליץ שלפני כן תבצעי הערכה. לגבי דיכוי לפני טיפול, הספרות הרפואית לא הראתה שינוי בתוצאות הטיפולים כאשר ביצעו דיכוי תרופתי לפני טיפולי פריון. לסיכום - ממליץ שתפני למרפאת אנדומטריוזיס לקבלת הערכה מסודרת. את מוזמנת לפנות למרפאתנו בבי"ח מאיר או אלי ישירות ואשמח לעזור. בברכה ד"ר שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים