תוצאות CA 125

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

02/09/2013 | 11:36 | מאת: גל

שלום, ביצעתי בדיקת דם CA-125 ביום 21 למחזור, שזה כחמישה ימים לפני הווסת (לאור צ'יסטה בשחלה שחשודה כאנדומטריומה), לא הבנתי מה התוצאה של בדיקת הדם נותת, אודה לכם אם תענו לי 1. האם התוצאה 9.3 U/mL תקינה 2. מה תוצאה זו אומרת במידה והיא תקינה?

שלום רב, הבדיקה ca125 נועדה לרמז על אנדומטריוזיס ועל פעילות המחלה. אולם היא איננה שוללת אנדומטריוזיס בוודאות. אנו מבקשים שנשים תבצענה אותה רק לצורך מעקב. בדיקה תקינה לא שוללת אנדומטריוזיס. בדיקת נחשבת תקינה אולם יש להסתכל על התמונה הרחבה בכללותה. פני להערכה מסודרת בהקשר לאנדומטריוזיס ותוכלי לקבל את כל המידע הדרוש לך והמלצה על הטיפול הנכון עבורך. את מוזמנת לפנות למרפאת אנדומטריוזיס בבי"ח מאיר בברכה ד"ר רון שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים