ציסטה בשחלה השמאלית

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

03/08/2013 | 21:04 | מאת: mikey

שלום רציתי לשאול, יש לי ציסטה בשחלה השמאלית, אני לא יודעת מה הגודל כי כבר כמה חודשים לא בדקו את זה, עברתי ארבע היסטרוסקופיות ניתוחיות ללא ניסיון להיכנס להריון בהוראת הרופא יש לי כמה שאלות: 1. האם יש סיכוי להיכנס להריון באופן טבעי עם ציסטה בשחלה? 2. במידה ואני עושה לפרוסקופיה להוצאת הציסטה, האם אפשר לנסות להיכנס להריון ישר אחרי או יש צורך בתקופת המתנה? 3. במידה ואני עושה לפרוסקופיה האם זה לא יחזור? והאם זה מעלה את הסיכוי להריון טבעי? תודה

שלום רב, חשוב לדעת איזו ציסטה מדובר. אם זו אנדומטריומה אז חשוב לדעת איזה ממצאים נוספים קיימים מתאימים לאנדומטריוזיס. בנשים עם בעיית פריון טיפול ניתוחי בלפרוסקופיה בהחלט יכול לשפר את תוצאות הטיפולים וכן לאפשר להרות באופן ספונטני. אני ממליץ לך לפנות להערכה מלאה ומסודר, ואשמח לעזור. בברכה ד"ר שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים