שלום ד"ר נכבד!

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

13/06/2013 | 22:19 | מאת: שירי

לפני כשבוע אובחני באנדומטריוזיס וב-אדנומיוזיס. האבחנה היתה באמצעות לפרסקופיה לאחר שהתלוננתי על כאבי אגן ממושכים לאחר דלקת באגן ממושכת(לאחר הפלה מזוהמת). בניתוח הוסרו הידבקויות ובנוסף בוצעה כריתה של הפירטונאום בצד השמאלי באגן. שבוע אחרי הניתוח-וב"ה אין כאבים באגן. מה שכן-יש לי כאבים בבטן התחתונה לעשות פיפי וממש בשלפוחית ובנוסף מאז ומעולם היה לי כאבים ביציאות ובטן נפוחה וגזים ולחץ בפי הטבעת ושינויים ביציאות בהתאם למחזור...יש מצב שקיימים נגעים במעיים והמנתח לא שם לב? יש לציין כי הניתוח בוצע ע"י רופא מוכר ומקצועי בתחום. בנוסף-האם קיים קשר בין הפלות חוזרות לאנדמטריוזיס?(בעברי 8 הפלות מתוכם 2 כימיים) ושאלה נוספת-איזה דרגה של אנדו' אני מוגדרת? תודה רופא יקר!

שלום רב, ראשית אציין כי תלונותיך לאחר הניתוח הן סבירות כחלק מההחלמה מהניתוח. לגבי שאר שאלותיך את צריכה לשאול את הרופא המנתח והוא יוכל לענות עליהן כי הוא היה וראה את כל הנתונים. בברכה ד"ר רון שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים