אנדומטריוזיס

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

10/02/2012 | 17:13 | מאת: שירה

ד"ר רון שלום אני בת 41 סובלת מזה שנים רבות מכאבים בזמן מחזור אך בעיקר כאבים חזקים בזמן ביוץ. הכאבים מתחילים בדר"כ מהיום ה13-14 למחזור (ביוץ). הכאבים מתחילים בצד ימין תחתון ומתפשטים למרכז הבטן ולמפשעה ימנית. קושי בהטלת שתן,שתן שורף ובטן נפוחה. בנוסף נמצאה מיומה קטנה ברחם. לפני 9 שנים, על רקע כאבים חזקים מאוד הוצא התוספתן בניתוח (התברר שהיה תקין ולא הוא גרם לכאבים)רופא העריך שיש לי אנדומטריוזיס.לקחתי גלולות 3 חודשים בגלל הדימום הקשה במחזור ולשמחתי הכאבים בזמן הביוץ פסקו ולא היתה וסת. לצערי אסור לי לקחת גלולות על רקע קרשיות יתר. נעשה נסיון להשתמש במירנה אך הגניקולוג לא הצליח להכניסה. עקב כך שקלתי לבצע כריתת רחם. האם ישנו טיפול לאנדומטריוזיס שאינו הורמונלי? האם כריתת רחם תקל על כאבי הביוץ? האם יש איזשהו פתרון לבעיה? תודה על תשובתך

שירה שלום רב, התלונות שאת מתארת וכן ההסטוריה שלך עם התגובה הטובה לגלולות מכוונת שאכן יש לך אנדומטריוזיס, הטיפול הלא הורמונלי הינו כירורגי ובינהם כריתת רחם. אולם לפני החלטה על כריתת רחם יש לבדוק אותך ולהחליט מה הטיפול הניתוחי הנכון עבורך. נציין כי ישנם טיפול נוספים שהם מקלים על התלונות אך זמניים כמו טיפולים אלטרנטיבים לדוגמא רפואה סינית. אך פיתרון מלא בנשים שאינם יכולות לקבל טיפול הורמונלי מתמשך זה בד?כ טיפול ניתוחי. ממליץ לך לפנות לבדיקה. אשמח לעזור בכל דרך. בברכה דר? שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים