שלום, אני בת 24 סובלת מכאבי בטן חזקים לאורך כמעט כ

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

03/10/2012 | 18:01 | מאת: בת 24

לפני שנה וחצי אושפזתי במיון בעקבות כאבי בטן חזקים, הברורים לא הובילו לכלום למעט ציסטה בשחלה שנראתה בCT בטן ונשללה ע" רופאת נשים. מאז אני סובלת מכאבים חזקים מאוד לאורך כל החודש ובעיקר בימי הווסת הכאבים כוללים כאב חזק בבטן התחתונה, שלשולים, בחילות, דחיפות וכאבים במתן שתן (מידי פעם נמצאת דלקת בדרכי השתן מטפלים באנטביוטיקה והיא חוזרת כעבור זמן קצר..). יש לציין כי אני בתולה ולכן לא ניתן לבצע בדיקה גניקואלוגית פנימית. האם התסמינים מתאימים וכיצד ניתן לאבחן אנדומטרויזיס במקרה זה?

שלום רב, כל תלונותיך מכוונות לאנדומטריוזיס. לצערנו יש בהחלט קושי באבחון בנשים שטרם קיימו מגע מיני כי הרבה אינפורמציה לא ניתן לקבל ללא בדיקה. אולם יש מס בדיקות שניתן לבצע כולל MRI אגני שיעזרו באבחנה. כמו כן ניתן להתחיל טיפול הורמונלי מתאים ללא אבחנה ודאית וזה מקובל ולגיטימי. כאשר תתחילי לקיים יחסים חשוב מאד לפנות למרפאת אנדומטריוזיס לקבלת יעוץ מלא ומסודר. בברכה דר רון שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים