אנדמטריוזיס

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

29/08/2012 | 11:02 | מאת: ענת

בת 34 לאחר שני ניתוחים מאובחנת כחולה באנדמטריוזיס. הניתוח הראשון לפני ארבע שנים, השני לפני שלוש שנים. בשנה האחרונה כאבי בטן קשים מאוד שמתחילים מהבטן התחתונה צד שמאל עד הקיבה ויכולים להימשך שעות עד פנייתי למיון וכך התקפים לסירוגין שמשתקים אותי. הכאבים לא קשורים למחזור. אולטרסאונד בטן עליונה ותחתונה תקין. צילום חזה + בטן תקין. בדיקות דם_ תקינות. אני אובדת עצות, יש לי כאבי בטן ולאו דווקא בבטן תחתונה. אני יודעת שבניתוח האחרון נצפו הדבקויות קשות עם מעורבות מעי.אני מיואשת, אמא לשני ילדים קטנים שלא מוצאת פתרון לבעיה שממנה אני סובלת. האם כאבי הבטן הקשים מאוד שלא קשורים לווסת (גם את האנדמטריוזיס אבחנו אך ורק בשל כאבי אגן כרוניים, אינני סובלת מכאבי מחזור)האם כאבי הבטן קשורים למחלה??? להדבקויות??? מה הפתרון שלי?

29/08/2012 | 11:03 | מאת: ענת

יש לציין כי בוצעה בדיקת גסטרוסקופיה שיצאה תקינה.

ענת שלום רב, אנדומטריוזיס בהחלט יכול התבטא בכאבים כרוניים. על אף הניתוחים שאברך צריך לקחת בחשבון מצב של הדבקויות או ממצאים נוספים שקיימים. על מנת לדעת האם יש קשר כעת בין כאביך למה שעברת צריך יותר מידע מהניתוחים, הממצאים ולבדוק אותך. לא ניתן לתת פיתרון ללא אלו. אשמח לעזור ולייעץ בנושא. את מוזמנת לפנות אלי ואשמח לסייע. דר רון שינמן 054-8119887

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים