בעיה ארוכה.. תודה מראש

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

30/01/2012 | 14:52 | מאת: מ

ד"ר חרמון שלום, לפני חודשיים וחצי נולדה לי ולבעלי (27, 28) בת ראשונה, אחרי נישואין של שנה וחצי וזוגיות של 6.5 שנים. בערך כחודש לאחר היוולדה, בעלי החל להרגיש במשבר רציני מבחינתו, שהתחיל בקטן והפך לשינוי קיצוני באופיו, מעין הגברת הווליום של האופי הרגיל שלו, בכמויות לא הגיוניות. זה התחיל מלחץ שיש כמעט לכל גבר אחרי לידה, המשיך להתרחקות, הן נפשית והן פיזית - חוסר תפקוד הן בבית והן בעבודה, התרחקות ממשפחה, חברים, קניית בגדים בכמות גדולה ועלויות גבוהות (אך בידיעתי), ולאחר מכן יציאות תכופות מהבית בשעות הערב, בתחילה רק פעם בסופ"ש ולאחר מכן לילות שלמים בסופי השבוע, קנייה אימפולסיבית של דברים בעשרות אלפי שקלים, גניבת כסף מזומן מאביו, וככל הנראה גם מין מזדמן ואימפולסיבי (נודע לי על כך מאביו שקרוב אליו מאוד, וגם פסיכיאטר שראינו אישר זאת). כמו כן חתך לעצמו את היד עם סכין יפנית לאחר שאביו גילה את גניבת הכסף כשהוא אומר תוך כדי שהוא מעניש את עצמו. מחד הוא מאוד מודע למעשיו, מצד שני שיקול הדעת שלו כנראה פגום. הוא ראה כבר פסיכיאטר בפגישה אחת, שבה הייתי נוכחת. אציין שבבסיס (האופי הרגיל שלו ביומיום) - יש לו ADHD מאובחן, הוא נוטה להיות אימפולסיבי ואף מעט אלים (לעולם לא כלפי המשפחה), חרדתי, אנטי סוציאלי, אך מאידך הוא מאוד רגיש, כנה, נאמן. מצבי הרוח שלו נוטים להשתנות באופן יומיומי אך מעולם לא למשך ימים שלמים ותכופות שלמות וארוכות (לא נראה שסבל מדיכאון לדוגמא). ביטחון עצמי גבוה. כרגע הוא במצב שהוא איבד שליטה לחלוטין. אחרי שגיליתי על המין המזדמן (הוא טען מולי כל הזמן שאין לו חשק מיני), ויחד עם חוסר התפקוד שלו בבית שגרם לי לחץ רב עם תינוקת קטנה, הוצאתי אותו מהבית והוא גר מס' ימים אצל אביו, שמצליח אולי להשפיע עליו מעט יותר (הם מאוד מאוד קרובים). אציין גם שלאמא שלו יש ככל הנראה מחלת נפש לא מאובחנת (מעולם לא הסכימה להיבדק), נראה כמו מאניה דיפרסיה. הפסיכיאטר טוען שבינתיים הוא לא מאבחן הפרעה מסוימת אלא משהו בקשת של הפרעות מאותה משפחה - קצת מאניה דיפרסיה, קצת הפרעת אישיות גבולית, קצת דיכאוני, קצת חרדתי, קצת עם אישיות אנטי סוציאלית וכו'. בתור התחלה נתן לו ציפרלקס, חצי כדור ביום, ואנחנו מחכים שהכדור ישפיע. לדבריו יכול להיות שהציפרלקס "ינקה את פני השטח" ומתחת תתגלה מאניה דיפרסיה. האם לאור הנתונים שנתתי, הטיפול בציפרלקס הינו הגיוני? לפי מה שהבנתי ממנו (בד"כ הוא מאוד תקשורתי, בתקופה הזו הוא ממש לא) - ה"היי" בא בגלים, זה בא והולך ולא משהו קבוע. תודה מראש

31/01/2012 | 07:55 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום לך יקרה ניכר על פי תיאוריך שאת במצוקה סביב הסיחרור החדש בחייך במיוחד שברקע את אחרי לידה ומתמודדת עם הורות חדשה ולבד. את מטיבה מאוד לתאר את מכלול המרכיבים המקיפים אותך וכן חלק מהאבחנות האפשריות במקרה זה. יחד עם זאת,כדאי יהיה שתשאירי את הנושא הטיפולי למטפל כי אחרת זה עלול להחוות על ידי בן זוגך כהתנשאות ויגביר את התנגדותו לטיפול..השיארי למטפל את ההחלטות התרופתיות כאשר בטוח שלפניו עומדות גם אפשרויות טיפוליות אחרות כולל שימוש במייצבי מצב רוח. בהצלחה ובריאות שלמה

מנהל פורום פסיכיאטריה