דיבור מהיר ובליעת מילים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

04/11/2020 | 22:43 | מאת: רון

שלום רב! האם דיבור מהיר וסימפטומים של כמו גמגום, יכול להיווצר מלחץ נפשי וריגשי? אשמח לתשובה תודה רבה

05/11/2020 | 19:18 | מאת: מני

בהחלט, הגורם העיקרי הנפוץ במקרים של גמגום - הוא לחץ נפשי ורגשי. גם חלק מהתרגילים בהפחתת גמגום מתעסקים בהפחתת הלחץ, לפחות בכל הנוגע לדיבור אך גם בכלל. בהצלחה ורפואה שלימה, מני.

06/11/2020 | 14:39 | מאת: רון

תודה. אצלי הסימפטומים האלה נובעים ממקור נפשי. ניתן לטפל בבעיה הזאת תרופתית?

07/11/2020 | 17:42 | מאת: מני

באם נפשי- אזי שבדרך כלל הטיפול גם הוא נפשי-פסיכולוגי, דהיינו בcbt או בקלינאית תקשורת. יש גם טיפול תרופתי לגמגום בחוסם דופמין (אנטי פסיכוטי), כנראה בגלל ההשפעה מרגיעת העצבים שלו, אך שמעתי על הרבה מחלוקות בין פסיכיאטרים בנושא: פסיכיאטרים רבים ומכובדים מאוד בתחומם- טוענים שאין להשתמש בנוגד פסיכוזה מלבד למטרה שלשמה הוא נועד- טיפול במחלות פסיכוטיות כמו סכיזופרניה. יש אמנם הרבה פסיכיאטרים שטוענים שדווקא כן ניתן לעשות שימושים נוספים בנוגדי פסיכוזה במצבים מסויימים (כמובן שגם לשיטת המקלים- לא יחלקו נוגד פסיכוזה לכל דורש... אך בכללות ישנם הרבה מצבים נוספים שניתן להשתמש בכדורים אלו לעוד מטרות, כמו חולי נוירוטי (חרדות או הפרעות אישיות, וגם למשל לגמגום) ועוד מחלות המצריכות הרגעה. ההרגעה בנוגד פסיכוזה הרבה יותר מרגיעה באופן כללי מאשר כדור הרגעה, כל שכן מאלו הטבעיים.. בכל אופן, עדיין הטיפול הנפוץ ושמוכחת השפעתו הוא זה הנפשי שאינו תרופתי. כך לפחות ידוע לי. בגיל הרך משתמשים בדרך כלל בקלינאי, אך בגילאים יותר מתקדמים מתמקדים לרוב יותר בטיפול פסיכולוגי קוגנטיבי, להעלאת הערך העצמי. זהו באופן כללי. כדאי לכאורה לפנות בנוסף לפורום זה - גם לפורום פסיכולוגי, על מנת שיראו לך מה יש להציע לפסיכולוגים בנושא. בנוגע לתרופתי- אני אישית שמעתי רק על השימוש בחוסם דופמין. יתכן כמובן שהדוקטור יגיד לך פתרונות נוספים, ויתכן שאף הוא יגיד לך שהטיפול בחוסם דופמין לזה אינו מקובל כיום. שורה תחתונה- כדאי מאוד לחכות למענה הדוקטור בנושא. רק נתתי רקע כללי על הנושא, אך בהנוגע למה לעשות בפועל- זה כדאי לחכות לדוקטור, באם זה אינו דורש מענה פרטני מהרופא המטפל שלך. בהצלחה וכל טוב, מני.

28/11/2020 | 21:15 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

ככלל תשובת מני נכונה. אך נדרשת בדיקה פרטנית.

מנהל פורום פסיכיאטריה