ארפליי 15 מ״ג תופעת לוואי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

23/09/2020 | 11:15 | מאת: יוכי

בעלי נוטל ארפליי 15 מ@ג ואין לו תיאבון וכל הזמן מתלונן שלא יכול לאכל האם זה תופעת לוואי של התרופה ? יש לו גם חוסר שקט ואני נותנת לו כדור לרוון.... ב בתודה יוכי

לקריאה נוספת והעמקה
23/09/2020 | 12:47 | מאת: מני

בנוגע לתאבון לא אענה כי איני יודע (איני הדוקטור של הפורום ועונה מידע שצברתי), אך חוסר שקט זה אכן תופעה נפוצה מאוד של הכדור. לעיתים, בחלק מהמטופלים, לאחר כמה חודשי טיפול האי שקט נרגע. לפעמים גם לאחר כמה שבועות בודדים. יש לנסות בחודשים או שבועות אלו לקחת לוריוון בכל פעם שיש אי שקט חזק, עד שיעבור. באם לא יעבור גם לאחר 4 חודשים, יש לשקול תועלת מול נזק, ולראות אם שווה להמשיך עם הכדור למרות התופעת לוואי או להחליפו. בנוגע לתיאבון- לעיתים זוהי תופעה לא מהכדור אלא מהבעיה/מחלה שלשמה הוא נוטל את הכדור. לא ציינת ממה הוא סובל. אם זה למשל דיכאון, הרי שהתופעה נפוצה, ולא מהאריפליי אלא מהדיכאון. בהצלחה.

23/09/2020 | 12:57 | מאת: Rocket Ronnie

יסלח לי מני שאני חולק על דעתו. ומקווה שלא יווצר אצלך מכאן בלבול. כאשר אי שקט מופיע אחרי תחילת הטיפול באריפליי ועוד ממשיך במינון כזה בעיניי אין טעם ומקום להמתין שזה יחלוף. מדובר בתופעת לוואי טיפוסית של התרופה והאפשרויות שיש לך הן: הוספת תרופה שתרגיע את הסימפטומים או מעבר לתרופה אחרת במקום אריפליי. בכל אופן ממליך לך לחכות לתשובה מהרופא

23/09/2020 | 14:07 | מאת: מני

התופעה לעיתים חולפת, ובהרבה מהמקרים. אמרו לי זאת כמה רופאים שטיפלו בי, כשהייתי מטופל באריפליי. אכן, אחד הרופאים אמר לי שלפעמים התופעה אינה חולפת, וגם זה בהרבה מהמקרים. יתכן אבל שלפועל אתה צודק שאין טעם לחכות שיעבור, וחבל על הסבל שיהיה בינתיים. לכאורה לא כדאי להתמכר ללוריוון ודומיו בשביל לטפל באי שקט, אלא להחליף את האריפליי. במינון כזה, 15, נפוצה מאוד תופעת האי שקט, ואפשר לומר שהרבה יותר סיכוי שיופיע משלא. לכן לכאורה כדבריך, שיש לבחור חלופה לכדור. אלא אם ניתן לקחת תרופה לאי שקט שאינה תרופת הרגעה (יש דבר כזה??), מאחר שאלו של ההרגעה ממכרות ופועלות לרעה על מספר דברים, כ: עירנות, זיכרון ועוד. גם לטווח הארוך, בנוגע לזיכרון. אם כן, לסיכום ולפועל: כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל (וניתן גם לחכות לתשובת הדוקטור בפורום) אם להוסיף תרופה לאי שקט שאיננה תרופת הרגעה. באם לא יעזור- להחליף אריפליי. מקובל, רוני? אשמח לתגובתך. מני

24/09/2020 | 14:23 | מאת: Rocket Ronnie

זאת לא שאלה בכלל מני, אין בינינו תחרות. יש אופציות אחרות חוץ מבנזודיאזפינים. ואגב, הם לא בהכרח ממכרים. מדובר בעניין מאוד תלוי-אישיות. ממה שאני יודע האפשרויות האחרות הן גאבאפנטין, טרנקסל ו/או ליריקה. טרנקסל הוא בנזו אבל עדין מדי מכדי לגרום לבעיות.

24/09/2020 | 20:22 | מאת: מני

מסכים עם תשובתך, אם כי לא מבין בתחליפים שהצעת. בכל מקרה, לא היה בכוונתי כלל להגיב בתחרות, אלא שיוכי תקבל משתינו יחד תשובה אחת שלימה ולא תשובות שונות המבלבלות אחד את השני. מאיפה הבנת שאני מרגיש שאנחנו מתחרים?! והרי הפתגם אומר, שעל ראש הגנב בוער הכובע.. אין בכוונתי לתקוף ולהגיב בכעס, רק כוונתי לעורר בך את תשומת הלב, שלפני שכותבים תגובה, בטח שיכולה לעורר ריב - צריך לחשוב פעמיים. אין לתקוף ללא מחשבה.. תודה ויום טוב. מני

שלום לכם חברים יפה שיש דיון חי בין המשתתפים בפורום עוד לפני תשובת הרופא-זה מרבה ידע! ככלל, הייתי שוקל להתחיל מינון נמוך יותר של אריפלי ולתת לגוף ׳להסתגל׳ במקום להוסיף תרופה נוספת! תרגיש טוב!

מנהל פורום פסיכיאטריה