עצירות מטיפול בסרנדה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

25/08/2020 | 03:54 | מאת: הסתר

הסרנדה עושה לי עצירות קשה מה עלי לעשות? אם אני אחליף כדור הבעיה תפתר?

25/08/2020 | 17:41 | מאת: מני

הבעיה תיפתר אם תחליפי, אלא אם כן גם הכדור המחליף גורם לך לעצירות, דבר שאינו נפוץ כל כך לדעתי. גם באם יש צורך להישאר עם סרנדה (אם הוא מועיל לבעיה שלשמה הוא ניתן), אזי שיש צורך בתרופה לעצירות כמו לקסדין (במרשם רופא. נקרא גם עצירות איקס) או אולי גם תרופות יותר חלשות יעזרו, כמו אבקת נורמלקס וכדומה. בהצלחה.

29/08/2020 | 14:36 | מאת: הסתר

אני לוקחת כדור משלשל לקסדין ולא עוזר רק מעט עדיין עם עצירות חלקית הוספתי גם תרופה טבעית ולא עוזר ממש מיואשת

29/08/2020 | 15:13 | מאת: מני

אז בהחלט כדאי לדעתי להחליף את הסרנדה בכדור אחר. עד שימצא כדור שלא גורם לך לעצירות (וככל הנראה זה יהיה הכדור הבא. לא כל כדור גורם לאדם אחד תופעות לוואי מכולם. בדרך כלל אחרי סוג אחד של כדור או שניים מגיעים לכדור שלא עושה תופעות כאלו).

29/08/2020 | 15:20 | מאת: מני

אגב, לפחות עד להפסקת הטיפול כדאי שתימנעי ממאכלים גורמי עצירות כמו אורז וכדומה. את יכולה להשיג רשימה כזו בחיפוש קל בגוגל. בשביל שלא תתאמצי, המאכלים העיקריים שהעלה החיפוש שלי בגוגל, הם: בננות, אורז, בשר אדום, לחם (בעיקר לבן אך גם בכלל, כל לחם), חטיפים, טוגנים ומוצרי חלב עתירי שומן (שמנת וגבינה מלוחה וצהובה, למשל). מאכלים התורמים לשלשול ואשר מומלץ לאוכלם במצבי עצירות: שזיפים, קיווי, פופקורן, מאכלים חריפים, קפה ותרד. וכמובן: לשתות הרבה מים.. יחד עם זה, כנראה שכדאי להחליף את הסרנדה, כנ״ל. כי זה נראה שזה מקור הכל.. בהצלחה ורפואה שלימה.

29/08/2020 | 15:21 | מאת: מני

*שכחתי לכתוב גם תפוזים (במאכלים גורמי שלשול).

29/08/2020 | 18:45 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

אכן כן תודה מני

01/09/2020 | 16:57 | מאת: הסתר

תודה רבה רבה

מנהל פורום פסיכיאטריה