תרופות נגד דיכאון הפסיקו לעבוד

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

29/07/2020 | 09:18 | מאת: עומר

שלום רב, אני מאובחן עם פוסט-טראומה מורכבת ודיכאון דו-קוטבי. אני מטופל מזה שנים בלמיקטל, וולבוטרין, ואריפליי. לאחרונה מזה כמה חודשים אני מדוכא מאוד. האם יש סיכוי שבדומה לחומרים אחרים, הגוף "מתרגל" לתרופות והן הפסיקו לעבוד? אם כן, אני מעוניין להפסיק להשתמש בהן (חבל על הכסף). מה הפרוצדורה לסיום שימוש מבלי לגרום לעצמי נזק?

29/07/2020 | 10:17 | מאת: מני

יתכן הסתגלות (וממילא ירידה בהשפעה) לתרופות, אך בדרך כלל נדרשת החלפת התרופה לתרופה אחרת. הפרוצדורה להפסקה (וגם להחלפה) ניתנת על ידי הפסיכיאטר המטפל בלבד, שמכיר אותך ואת תיקך הרפואי, ולכן יוכל לטפל בך הרבה יותר טוב; מומלץ לפנות אליו בתור הכי קרוב שפנוי ולעדכן אותו במצבך. בהצלחה והרבה בריאות, מני.

01/08/2020 | 21:25 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

אינני סבור שמדובר ב׳התרגלות׳ אלא החמרה של המצב מה שמצריך איזון חוזר ובטח לא הפסקת תרופות שעלול להחמיר את המצב ביתר שאת. בריאות שלמה!

מנהל פורום פסיכיאטריה