תחילה של תופעות לוואי עם אריפליי...

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

04/06/2020 | 21:30 | מאת: חסוי

שלום רב אני בתחילת שנות ה - 30 לחיי ואני מקבל לוסטרל 200 מ"ג מעל לשנה ואריפליי 25 מ"ג כ-4 שנים השילוב עוזר לי דיי טוב.. לצערי הרב בחודשיים האחרונים אני מרגיש כאבי שרירים ברגליים משהו שלא קרה לי מעולם והבנתי שיש מצב שזה בגלל התרופה אריפליי, ניסיתי לא לקחת יומיים את התרופה והכאבים עברו לי אבל כשחזרתי לקחת שוב את התרופה כאבי השרירים חזרו לי... אמרתי לרפסיכאטר המטפל ונרשם לי תרופה בשם לוריוון - לפי מה שקראתי לא ברור לי איך זה בדיוק יכול לעזור... רציתי לדעת מה ניתן לעשות ואילו עוד תרופות יכולות לעזור לבעיות פסיכוטיות(עם דיכאון וחרדה)?? בעבר ניסיתי ריספרדל ופארפאנן והתופעות לוואי לא היו כל כך טובות.. תודב ושבת שלום..

05/06/2020 | 08:42 | מאת: מני

ישנם עוד תרופות אפשריות שאינם גורמים לכאבים ברגליים, למשל סוליאן (נקרא גם פרייד), אשר הוא תרופה אנטי-פסיכוטית שטוב מאוד גם לדכאון (בנוגע לחרדה- לא ידוע לי שהוא עוזר לזה, אך מאידך גם אריפליי כמדומני שלא עוזר לחרדה אלא לדיכאון). האמת שאין לי מושג איך לוריוון יכול לעזור לכאבים ברגליים; זה כדור הרגעה. אבל בכל אופן, אולי כדאי לבנתיים שתנסה ותראה אם זה עוזר, כי ככל הנראה יש לפסיכיאטר סיבה טובה שהוא רשם את זה. הכי הרבה זה לא יעזור ותפנה אליו שוב (או - באם אתה לא מרוצה ממנו- לפנות לפסיכיאטר אחר). בהצלחה!

06/06/2020 | 20:55 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

ללוריבן יש יכולת להרפות שרירים ולכן רשמו לך. מכל מקום ישנן תרופות נוספות לתופעות לואי שהרופא שלך יכול לרשום בכדי לא להפסיד את התרופה העיקרית. בהצלחה!

07/06/2020 | 09:20 | מאת: א

אם התרופה גורמת נזק של כאבי שרירים, והיא בתוקף, כדאי להחליף תרופה ולא להוסיף עוד כדורים לקוקטיל. גם לתרופות לתופעות לוואי יש תופעות לוואי. לקחתי אנטי פסיכוטי כולל אריפלי הרבה שנים ואין כאבי שרירים ברגליים. לא צריך לקחת תרופה שלא טובה לך, היחידים שמרוויחים מזה שאתה לוקח תרופה לא טובה אלו חברות התרופות והפסיכיאטר.

08/06/2020 | 15:06 | מאת: מני

באם התרופה הפסיכיאטרית עוזרת לבעיה שלשמה היא ניתנה ורק שגורמת לתופעת לוואי ככאבי שרירים - לא הגיוני להחליף את התרופה הפסיכיאטרית באחרת שיכולה לגרום לתופעות יותר קשות, מאחר והראשונה מתאימה: הכאבי שרירים אינם אומרים שהיא לא מתאימה, אלא רק שביחד עם זה שהיא מתאימה - גורמת לתופעת לוואי צדדית. אגב, כאבי שרירים יכולים להיות גם בתרופות אנטי פסיכוטיות נוספות. הדרך המקובלת היא, כפי שכתב הדוקטור- לטפל בתופעת לוואי על ידי תרופה נוספת (על אף הקוקטייל, מאחר ואין ברירה) שאינה גורמת בדרך כלל לתופעות לוואי או לפחות לנסות ולראות אם יש תופעות לוואי, ואם אין- מה טוב. לא הגיוני שכל התרופות הקיימות כיום המסוגלות להרפיית שרירים- כולם יגרמו לתופעות לוואי לאותו אדם. יותר לא הגיוני - לעזוב את התרופה הפסיכיאטרית, על אף העזרה הרבה שלה למטופל, וללכת לאחרת שמי יודע מה תעשה. הרבה יותר הגיוני - לנסות למצוא תרופה נוספת אשר גם תרפה את השרירים וגם לא תעשה תופעות לוואי. רק באם אף תרופה לא עוזרת להרפיית השרירים ולהפסקת הכאבים בהם- אז מוכרח לעבור לתרופה פסיכיאטרית אחרת, כמובן, ולנסות ולראות - אולי אכן לא תגרום לת״ל. אגב, לא הייתי שומע לעצתו של א׳ גם משום שיש לו משהו עקרוני ״אידיאולוגי״ (שהייתי קורא לזה, יותר נכון - ״אינטואטיבי״ או נטייתי) נגד פסיכיאטרים, ומשכך- כל תשובה של הדוקטור שהוא רק יכול להתנגד לה - הוא יעשה זאת, בהוסיפו, כמובן, שאת הפסיכיאטרים מעניין רק הכסף והם אכזריים. תנועות אנטי פסיכיאטריות לא היו חסרות בעבר, ברוך ה׳ שהם כבר אינם קיימות (ורק כמה ״פטריות״ שצצות אחר הגשם, ״מקימים״, כביכול, את התנועה האנטי-פסיכיאטרית לתחייה בטענות חסרות שחר ובסיס. לחלקם יש גם קשר לתנועה הידועה לשמצה- ״סינטולוגיה”, אך זה כבר נושא אחר..)

08/06/2020 | 15:51 | מאת: א

אני במקומך לא הייתי מקשיב למני. קצת רקע, מני הוא פרנואיד במצוקה, שעל רקע זה הד"ר בפורום מאפשר לו להטריד אנשים בפורום ולענות כאילו היה רופא.

08/06/2020 | 16:02 | מאת: א

מני, לא נראה לי שאתה עושה משהו בחיים חוץ מלהטריד אנשים בפורום פה.

09/06/2020 | 20:30 | מאת: מני

תוכל להסביר לי מה הקשר פרנואיד? מאיפה לקחת את זה? אתה מוזר..

מנהל פורום פסיכיאטריה