וייפקס XR והתגברות חרדות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

07/05/2020 | 19:54 | מאת: צחי

שלום רב. אני סובל מהפרעת חרדה מתמשכת ו-SSRI לא הועילו עבורי. הפסיכיאטר המליץ על קלונקס 2 מג שעזר מאוד למשך כמה חודשים והפסיק.. ניסיתי ויאפקס XR עד 150 מג' שלא עזר. פניתי לפסיכיאטר בכיר שהמליץ להעלות ויאפקס XR למינון 300 מג ואת הקלונקס להוריד בהדרגה ל-1 מג'. אני עם טיפול זה כבר 3 חודשים ואני מרגיש החמרה בחרדות. איך זה יכול להיות??? האם זה בגלל התמכרות לקלונקס או דווקא בגלל מינון גבוה מידי של ויאפקס שמעורר חרדה בגלל השפעתו על האדרנלין? תודה.

09/05/2020 | 21:37 | מאת: מני

איני פסיכיאטר אך אומר מה שאני חושב לפי כל הפרטים שציינת: יתכן שההחמרה היא בגלל שני הסיבות גם יחד; גם הורדת האפקט של הקלונקס לאחר שימוש ממושך וגם כתוצאה מהעלאת המינון של הויפאקס xr. אף שיותר נראית לפי דעתי האפשרות השנייה, מאחר והתלותיות בקלונקס פחות גורמת להחמרה מאשר שימוש בכדור מעורר כמו ויפאקס; כדור מעורר יכול לגרום לחרדות למי שרגיש לכך. ככלל, ויפאקס פחות מומלץ לחרדות (שמעתי את זה מפסיכיאטרית מומחית), הוא יותר אפקטיבי לדיכאון (גם זה מהפסיכיאטרית הנ״ל). אמנם הפסיכיאטר עשה דבר טוב שניסה את הויפאקס, שהוא כעין קו טיפול שני לאחר שהssri לא עזרו (הssri עוזרים ברוב המקרים יותר מהויפאקס לחרדה) אך מאחר וגם הויפאקס לא עזר, וה300 רק החמירו את המצב (לא בטווח הקצר, שזה תופעת הסתגלות, אלא בטווח הארוך: 3 חודשים זה מספיק זמן בשביל לבחון את המצב עם הויפאקס) או לפחות לא עזרו כלל (באם ההחמרה הייתה כתוצאה מתלותיות/התמכרות לקלונקס) , נראה שכדאי מאוד להחליף טיפול אצל הפסיכיאטר. שוב, איני פסיכיאטר ואני כותב רק מידע שצברתי ומהגיון (ז״א הגיוני ש3 חודשים זה די זמן לבחון את המצב שאתה מדבר עליו). כמובן שאם תוכל כדאי שתתייעץ עם הפסיכיאטר שלך או פסיכיאטר בכלל. בהצלחה ורפואה שלמה!

16/05/2020 | 19:18 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

אכן נכון כדאי לחשוב על תרופה אחרת ובלעדי הקלונקס. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה