הזיות שמיעה וכדורים כמו מירו,קלונקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

27/03/2020 | 19:33 | מאת: מודאגת

שלום רב השאלה היא על אבא שלי. אבא שלי סובל מהפרעות שינה שנים ארוכות. לפי מה שידוע לי התרופות שהוא משתמש בהן הן מירו וקלונקס. (היו עוד סוגים אבל זה מה שנכון לעכשיו) לפני כחודשיים אבא שלי התחיל לחוות הזיות שמיעה. ככל הידוע לי זאת תמיד אותה דמות. ההזיות בהדרגה נחלשו עד שנעלמו. אך בימים האחרונים הוא שוב התחיל לשמוע את הקול הזה. קראתי את התסמינים של סכיזופרניה, ושום תסמין לא מתאים לו מלבד ההזיות. בנוסף לכך, הוא מודע לכך שההזיות האלה הן לא המציאות. ההורים שלי לא רוצים לפנות כרגע לפסיכיאטר מהחשש שתהיה לו תווית של מחלה נפשית ומהידיעה שהטיפול יהיה נטו מתן של המון כדורים. אבל אני בכל מקרה הייתי שמחה להתייעץ איתך ולשאול לדעתך. מה יכולה להיות הסיבה להזיות שלו? ומה צריך לעשות בנידון?

25/04/2020 | 18:54 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

התופעה נקראת הלוצינוזיס ודורשת הערכה ובירור רפואי.לא תתעורר כל בעיה בפניה לפסיכיאטר- אפשר גם לפרטי. שירגיש טוב!

מנהל פורום פסיכיאטריה