PTSD וסכיזופרניה מטראומה.

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

26/02/2020 | 17:56 | מאת: יוסי

האם סכיזופרניה יכולה להיתפרץ על רקע PTSD או משבר ( טראומה ) . תודה רבה .

08/03/2020 | 17:58 | מאת: מני

בקישור הבא יש תשובה: https://www.maccabi4u.co.il/4497-he/Maccabi.aspx?TabId=4499_4500_4505 רשום שם שאכן טראומה והפרעת דחק פוסט-טראומטית יכולים להוות הקדמה וגורם להתפרצות פסיכוזה שהיא אחד המאפיינים העיקריים של סכיזופרניה, אם כי זה שתי בעיות נפרדות שאין כמעט עדויות שהטראומות שבילדות ו/או בשנות הבגרות המאוחרות מהווים חלק מסכיזופרניה, אבל כנ״ל שאכן למי שעבר טראומות והפרעת דחק פ״ט יש סיכויים ״טובים״ לחלות בסכיזופרניה, באם ישנו שיחזור של הטראומות.. אעתיק את הקטע שבו מדובר על כך: ״אצל כמחצית מהחולים שלוקים בשתי המחלות (-סכיזופרניה וטראומה) קדמה הפרעת הדחק הפוסט טראומטית להתפרצות התקפים פסיכוטיים של סכיזופרניה. הדבר אינו מפתיע כי רבים מחולי סכיזופרניה מדווחים שעברו חוויות טראומטיות במהלך חייהם. אירועים טראומתיים שקרו בילדות מהווים את אחד מגורמי הסיכון להתפתחות פסיכוזה. מחקרים מצביעים על כך שאצל אנשים הלוקים בשתי המחלות יש שכיחות גבוהה יותר של בעיות קוגניטיביות, התנהגות אובדנית ואשפוזים. יחד עם זאת, אין כמעט עדויות לכך שהפרעת דחק פוסט טראומטית מהווה חלק מסכיזופרניה. כנראה שהשכיחות הגבוהה של ההפרעה אצל סכיזופרנים נובעת מהחשיפה המוגברת לטראומה הן בגיל הילדות והן בשנים הבוגרות של החולים.״ כמובן שגם אם מישהו עבר טראומות בשנים קודמות זה לא אומר שצריך להיות לו סטרס ופחד מסכיזופרניה, אלא זה רק מחקר סטטיסטי להתפרצות סכיזופרניה בקרב טראומתיים שיש אחוזים גבוהים אך שאינם מחייבים בכלל. בהצלחה, בריאות שלימה!

21/03/2020 | 19:07 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

התשובה של מני מקובלת עלי.

מנהל פורום פסיכיאטריה