הליתיום לא מתאים לי (שאר הפרטים בפנים ההודעה)

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

06/07/2019 | 23:52 | מאת: מני

שלום דוקטור. כתבת לי בעבר על שאלתי בקשר לשילוב אריפליי וליתיום להפרעה דו קוטבית (שבה הובחנתי רק ממש לאחרונה, פחות מחודש) שהשילוב אפשרי. ואכן ניסיתי זאת במשך שבועיים ועוד שבוע הראשון שבו לקחתי 300 מיליגרם בלבד, סה״כ 3 שבועות שלקחתי ליתיום, ואחרי 3 שבועות התברר לי שהדיכאון הוחמר תחת הטיפול בליתיום, והבנתי שבכלל יש כזה דבר שאנשים מסויימים מגיבים לכל המייצבי מצב רוח (ונוגדי פרכוסים..(אף שליתיום אינו כזה)) למיניהם בדכדוך-דכאון עמוק, כך שכנראה שאני לא צריך ליטול מייצבי מצב רוח אלא נוגדי דיכאון. בעבר ניסיתי ויפאקס, במשך כחצי שנה, ולקח לי אמנם זמן רב להבין זאת אבל בסוף הבנתי שהויפאקס לא ממש מזיז לי והוא לא מצליח להוריד ממני את הדיכאון אפילו לא באופן חלקי , כך שטרם הגעתי ל״רימיסיה״ [איך שזה נקרא אצלכם הרופאים]. שאלתי היא כזאת: איזה כדורים אנטי דיכאוניים אינם מתאימים כלל לדיכאון שבהפרעה דו קוטבית? הויפאקס שניסיתי אמנם לא גרם לי למאניה (בפרט שאני מטופל גם באריפליי שמונע את זה בהיותו חוסם קולטן דופמין, אם הבנתי נכון..) אך גם לא שיפר כלום בדיכאון כך שכרגע, עם הפסקת הליתיום שנרשם לי במקום הויפאקס, אני מטופל באריפליי בלבד והדיכאון במקומו עומד (אך גם לא החמיר אחרי שהפסקתי עם הויפאקס). מדובר בדיכאון לא כל כך חזק אך שאכן פוגע בתפקוד. ואני לא מדבר על תפקוד מסוג של לכתוב הודעות בפורום.. אלא בלימודים ועבודה, הן עבודה בבית (כל מיני מטלות שצריך לעשות בבית) והן בעבודה בחוץ, שאני לא מצליח בכל זה וקשה לי מאוד! לפעמים כמובן יש גם החמרה בדיכאון אך אין אף פעם מחשבות אובדניות וגם לא מתקרב לזה, רק סבל מתמשך תחת היותי לא מטופל במה שצריך להיות מטופל.. אוסיף לשאלתי שכבר קיבלתי בעבר טיפול בסרוקסט (כי בהתחלה הובחנתי, בטעות, כocd.. למרות שזה היה כחלק מהפסיכוזה המאנית שהייתה לי שהתבטאה גם בקופלסיביות עם חפצים ותפילות, אך באמת ההפרעה היא דו קוטבית כנ״ל, כפי שהובחנתי ממש לאחרונה). כמובן אלך לטיפול אצל פסיכיאטר אך כנראה שכרגע, עד שיגיע התור שלי, אפנה לחדר מיון.. היות וזה כבר בלתי נסבל.. ולכן אני שואל איזה כדורים מושללים לגביי לקחת אותם, ואיזה דוקא כן יכולים להתאים. אף שכנ״ל הכל יהיה תחת המעקב של הפסיכיאטר המטפל, כשיגיע תורי בעוד שבועיים.. תודה רבה, שבוע טוב! וסליחה על האריכות..

06/07/2019 | 23:58 | מאת: מני

לא השלמתי את הכיתוב: טיפול בסרוקסט שלא הצליח בכלל מלבד לעשות תופעות לוואי של ישנוניות ודכאון יותר חזק, ובציפרלקס שעשה לי תופעות לוואי נוראיות.. גם ביומיים שאחרי ההפסקה כמובן.. וגם באנפרניל (כשעוד ההבחנה של הocd הייתה קיימת). וזהו.לא ניסיתי מלבד זה כלום, חוץ מויפאקס שכבר כתבתי עליו (שכמובן היה עדיף על קודמיו בכך שלפחות לא עשה לי תופעות לוואי מיוחדות). תודה דוקטור.

07/07/2019 | 00:25 | מאת: מני

או שבכלל מומלץ שאחליף מאריפליי לסרקוול (?), ואם כן, האם בשחרור מושהה או בשחרור רגיל. תודה רבה דוקטור!

08/07/2019 | 22:35 | מאת: מני

- בסוף אין צורך לענות. הסתדרתי. תודה דוקטור

27/07/2019 | 19:20 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

תרגיש טוב, נבצר ממני לענות אז.

מנהל פורום פסיכיאטריה