חשש להחנק, חרדת בליעה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

30/06/2019 | 08:59 | מאת: כרמית

שלום רב בחודשים האחרונים אני מרגישה שאני חוששת בעת האכילה פן אחנק מהאוכל. כל לעיסה מלווה בחרדה שהנה עכשיו אני אחנק ונגמר הכל. זה התחיל ממחשבות ש עליי לאכול לאט ולשים לב מה ואיך אני אוכלת והמשיך לתחושת החנקות פיזית בכל ביס. בהלה ודופק מהיר כשכל ביס מגיעה לשלב הבליעה. אני אמא ל3 ילדים צעירים, נשואה. ב6-7 שנים האחרונות חוויתי כמה טלטלות בפן המקצועי, והתמודדות עם בני משפחה בסכנת חיים ממחלות וניתוחים. מה הדרך להפתר מחרדה כזו ? תודה כ

30/06/2019 | 16:17 | מאת: מני

שלום לך. עד שהדוקטור יענה- בנתיים אנסה לעזור ממה שאני יודע. זה נשמע כמו ocd חרדתי, התרופות המתאימות לocd זה כמה תרופות ממשפחת sri (המשפיעה על סרוטונין) שמתחלקת בפרטות לשני משפחות: טריצקליים כמו אנפרניל, וssri כמו סרוקסט. נתתי דוגמה לשתי תרופות שמיועדות (גם) לאוסידי. יש עוד. כמובן שרק פסיכיאטר מורשה לתת כאלו תרופות והוא גם זה שיכול לשער איזה תרופה הכי תתאים לך לפי איך שהוא יראה ויאבחן אותך, ועל כן חייב ללכת במצב כזה לטיפול פסיכיאטרי. אם את מפחדת או לא נעים לך שאולי יראו אותך במרפאה קהילתית מישהו שעשוי בהמשך או כבר - מכיר אותך, תמיד אפשר ללכת לפרטי, שזה אמנם עולה כסף אבל לא כל כך הרבה יחסית לעוצמת הבעיה שיכולה להרוס את החיים. על כל פנים, כדאי מאוד ללכת לחוו״ד פסיכיאטר, לפחות לביקור או שניים. יתכן שתקבלי גם תרופות אנטי חרדתיות. אם אני לא טועה, סרוקסט הוא גם אנטי חרדתי.השאלה אם הוא יתאים לסוג חרדה שלך ועל זה יענה הדוקטור. בהצלחה!

10/07/2019 | 15:11 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

תגובתו של מני מקובלת עלי בהצלחה!

מנהל פורום פסיכיאטריה