הפרעת חרדה עמידה לתרופות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

15/04/2019 | 20:52 | מאת: רועי

שלום. אני בחור המאובחן כסובל מהפרעת חרדה מגיל נערות. רק לאחר הצבא התחלתי טיפול תרופתי בציפרלקס 10 עד 20 מ"ג - ללא שום הטבה משמעותית. הפסיכיאטר הוסיף מירו 15 עד 30 מ"ג שוב ללא שינוי. את הציפרלקס החלפנו בפאקסט עד 40 מ"ג שוב ללא שינוי מובהק. הוחלף לרסיטל עד 40 מ"ג שוב ללא שיפור מובהק. נסינו ויפאקס XR עד 225 מ"ג ללא שינוי. לאחר הניסיונות התרופתיים הרבים הרופא המליץ שהכדור המתאים עבורי דרך קבע הוא קלונקס 2 מ"ג אותו עליי לקחת בכל לילה ועם הויפאקס XR להמשיך למרות שלא ממש עוזר. בחלוף הזמן הרגשתי את ההטבה המשמעותית של הקלונקס שכבר לאחר מספר חודשים ירדה השפעתו באופן ניכר והיום אני כבר שוב סובל מחרדות בעוצמה קשה. הרופא אומר שהוא לא רואה כל טעם לעשות שינוי בטיפול התרופתי והמליץ לשנות אורח חיים - להיות תוסס יותר, לצאת יותר בערב, לעשות קצת ספורט ודברים שאני אוהב ושאין הרבה מה לעשות לדבריו כי אני טיפוס חרדתי בבסיס שלי. אני מתקשה לקבל תשובה זו ושוקל לפנות לפסיכיאטר אחר. יחד עם זאת יש לי חשש שפסיכיאטר "חדש" לא מכיר את כל ההיסטוריה הרפואית שלי והתגובה לטיפולים ולכן אני יש נטייה להישאר אצל זה המטפל בי שנים. עברתי הרבה סבל בשל "המשחקים" עם התרופות והמינונים ואיני בנוי לשינוי נוסף אך מצד שני יש לי חרדות אני לא יכול כמעט לתפקד בעבודה, נלחץ מאוד ממטלות ומרגיש צורך "לברוח". דבר שגורם לתשישות ועייפות בפרט שאני מקבל 2 מ"ג קלונקס כל יום כפי שהזכרתי...מה אתה היית ממליץ לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

אני חושב שהגיע הזמן ל׳עיניים חדשות׳ שיבחנו אותך. גש לחוות דעת שניה - אין מה להפסיד. תרגיש טוב!

מנהל פורום פסיכיאטריה