נדודי שינה ונטילת פנרגן

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

25/02/2018 | 13:24 | מאת: גלי יהל

לרלפני כמה חודשים הייתה לי אפיזודה של נדודי שינה קשים(לראשונה בחיי)לאחר ביקור אצל רופאת המשפחה קיבלתי אמביאן שעזר לשבור את מעגל החוסר שינה (הפסקתי לקחת אמביאן לאחר 5 ימים).למרות שחזרתי לישון,השינה שלי לא חזרה להיות כשהייתה(התעוררויות תכופות,זמן הירדמות ממושך). לאחר התייעצות עם פסיכיאטרית התחלתי לקחת פנרגן (פרוטיאזין) שעזר לי מאוד,חזרתי לישון.ביום יום איני מרגישה תסמיני חרדה או דכאון. קיימת חרדה רק סביב נושא השינה.שאלתי היא האם קיימת בעייתיות בשימוש בפנרגן לאורך זמן?האם יכול ליצור בעיות בריאותיות? אני נוטלת פנרגן כ3 חודשים לסירוגין,גם מלטונין עוזר . אך בלילות קשים ישנה יותר טוב כאשר נוטלת פנרגן.האם יש מניעה לשימוש לאורך זמן?

14/03/2018 | 09:46 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום לך התרופה מצוינת אך כדאי למצוא את הסיבה להפרעת השינה ולטפל בה. כדאי להמשיך ולנסות לרפא ולא רק להרגיע... בהצלחה!

מנהל פורום פסיכיאטריה