חרדה מרופאים ובדיקות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

21/11/2017 | 07:40 | מאת: אנונימית

שלום, בת 27... יש לי פחד מאוד גדול מרופאים ובדיקות. הרגשתי שמתחילים לי בעיות גופניות לפני שנתיים (חולשה קיצונית, פזילה, סחרחורות, ירידה במשקל).. לפני שנה וחצי בערך התעלפתי ופינו אותי לבית חולים התאשפזתי שבוע ובבדיקות דם (לפני כן לא עשיתי בדיקות דם 20 שנה) היה משהו לא תקין בשבועיים האלה עברתי הרבה מאוד בדיקות (גם קרדיולוגיות, גם נוירולוגיות וגם אנדוקריניות) לבסוף גילו שזה גידול קטן שפיר במח הוא פשוט לוחץ שם וגורם לכמה בעיות. לכן אני צריכה לעשות כל שלושה חודשים מעקב בדיקות דם וכל חצי שנה mri. הדבר הזה גורם לי להרבה בעיות... הייתי גם אצל רופא נשים והוא גם ראה בעיה (הכל נובע מהגידול הזה) הוא אמר לי לחזור חודש אחרי ולא חזרתי... התחלתי טיפול תרופתי לגידול עשיתי את בדיקת דם הראשונה וביקרתי אצל האנדו' ולצערי שוב לא יצא תקין, הייתי בטוחה שייצא תקין... הפנו אותי לבדיקה נוספת שמזריקיים לוריד חומר ולוקחים דם כל שעה ולא הלכתי.. אני לא מסוגלת לעבור את הדברים האלה אני יודעת שזה ילדותי אבל זה מאוד קשה לי...הפסקתי ללכת לבדיקות האלה ומינואר לא ביקרתי בקופת חולים. לפני חודשיים בערך רופא המשפחה התקשר אמר לי שאני צריכה לבוא (אני גם צריכה mri) הוא קצת גער בי על האדישות שלי, התביישתי... אני לא אוהבת שמעירים לי או שכל הזרקורים עליי, זה מאוד מביך אותי. ואני לא אדישה. החלטתי לא בלב שלם בכלל להתעלם מהבעיות הרפואיות אבל ברגע שרופא המשפחה התקשר יום אחרי הופעתי במרפאה... אני לא אוהבת למשוך תשומת לב ואני צייתנית כשמעירים לי אבל זה לא נעים לי... בקיצור אני צריכה MRI (באיחור של חצי שנה) והתוצאות יאמרו אם אצטרך ניתוח להוציא אותו... לכן אני לא יודעת מה לעשות... עדיין לא קבעתי MRI אני בלחץ מהבדיקה מאוד... אני טיפשה אני יודעת... זה גם יכול לפגוע לי בראיה כי זה קרוב לעצב הראיה... אבל אני לא יודעת איך להתגבר... יש לי גם בעיה נוספת שאני בכלל לא מעיזה לומר לרופא המטפל, אני קראתי על זה ואני יודעת שזה יגרור עוד בדיקות חלקן מביכות (אני בחורה ביישנית) ואני לא אהיה מסוגלת לעשות את הבדיקות האלה (ואז שוב תתחיל הסצנה שרופא המשפחה יכעס למה אני מזלזלת בבדיקות).. הדבר שהכי קשה לי בכל הסיפור זה רופא המשפחה... הוא מקצועי והוא בנאדם טוב אבל אני לא ילדה שלא מבינה מה היא עושה... הדבר הזה נפל עליי בבום... לפני כן לא הייתי הולכת לרופאים בכלל... יש לי פחד גדול ממחטים.. פשוט מתוסכלת וחושבת על זה כל היום... קראתי בגוגל שברוב המקרים הגידול הזה לא גדל כך שרוב הסיכויים שלא יהיה צורך בניתוח וזה כבר מעודד קצת..

27/11/2017 | 08:55 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום לך ברור שאת זקוקה לטיפול נפשי שייסע לך להתגבר על הקשיים הללו ובכדי שתוכלי לשמור על בריאותך בצורה תקינה ובכדי לשפר את איכות חייך. תרגישי טוב!

מנהל פורום פסיכיאטריה