האם כדורי שינה משפיעים על דום נשימה בשינה?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

14/12/2016 | 14:59 | מאת: אלעד

לאנשים בעלי נטיה לנחור, ובכלל. האם נטילת כדורי שינה גורמת (או מחמירה) לדום נשימה בשינה? מה הסיבה לכך? יש הוראה למניעת נטילה במקרים כאלו? והאם מלטונין זה גם בעייתי? ומה לגבי תוספים טבעיים מרגיעים, כמו פסיפלורה, או התוספים של רגיעון וכדו? יש גם כדורים על בסיס אנטיהיסמין, מה לגבי זה? תודה

שלום אלעד, הטיפול המקובל לדום נשימה חסימתי בשינה הוא התאמת מכשיר CPAP לאחר בדיקה במעבדת שינה. כדורי שינה עלולים להחמיר את הבעיה משום שהם גורמים לרפיון בסיס הלשון והחמרה בצניחתה וכתוצאה מכך להפסקת נשימה. לגבי שאר הדברים - לא ידוע לי שזה עוזר לדום נשימה בשינה.

מנהל פורום מחלות ריאה