עודף סידן כתוצאה מסרקדואיזיס

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

22/08/2016 | 21:24 | מאת: ליאת

שלום רב, לפני חודשיים אושפזתי בבית חולים עקב עלית סידן מעל ל 13 . ועשו בדיקות (לפני 4 שנים בבדיקה אקראית של צילום ריאות היה חשד לסרקדואיזיס ועשיתי ברונכוסקופיה ומצאו סרדואיזיס ללא תסמינים. ) אבל בגלל שבלוטות הלימפה היה מוגדלות שלחו אותי לעשות ביופסיה כדי לראות אם זה סרקדואיזיס או לימפומה. אחרי שבועיים שחררו אותי מהבית חולים ולאחר שבוע שוב עלה הסידן ל 12.5 קיבלתי נוזלים שלא עזרו . ובסוף עשיתי ביופסיה לבלוטת הלימפה שהייתה אמורה להיות בלפרסקופיה אבל היה דימום פנימי של הבלוטה ולכן הם עברו לשיטה בגישה פתוחה אבל בגלל שהבלוטה היתה בשער הטחול אז לא הצליחו לעצור את הדימום בטחול והוציאו את הטחול שהיה מוגדל וגם בו מצאו סרקדואיזיס. בבית חולים הסידן ירד לנורמה והיום אני חודש כמעט מהניתוח והסידן לא עלה מעל 10.5 השאלה שלי : אם יש קשר לזה שהסידן כרגע בנורמה בגלל שכרתו את הטחול ?? אם עבר חודש והערכים נורמלים אז אני יכולה להיות שקטה?? אני קצת מבולבלת כי מצד אחד אני כמובן שמחה שהערכים נורמלים מצד שני הרופאים כל הזמן אמרו לי שאם אני לא יעשה את הביופסיה תוך שבוע בלי נוזלים הערכים יהיו גבוהים ?? שיש סידן גבוהה זה בדרך כלל יכול לעבור בלי טיפול ?? לתושבתך אודה

שלום, קודם כל מאוד משמח באופן יחסי שיש לך סרקואידוזיס ולא לימפומה. לעיתים סרקואידוזיס חולפת ללא טיפול ובהרבה מקרים אין תלונות מהמחלה. לא ברור לגמרי מדוע הסידן עולה במחלה אך יתכן שכריתת הטחות הפחיתה את כמות הדלקת בגוף וגרמה בעקיפין לירידת הסידן. יש להמשיך מעקב מסודר גם במרפאת ריאות וגם במרפאה אנדוקרינית

מנהל פורום מחלות ריאה