אירוע מוחי ודלקת ריאות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

20/05/2012 | 02:42 | מאת: אלי

אבא בן 71 עבר אירוע מוחי פגיעה במנגנון הבליעה ופיתח דלקת ריאות ע"י אספירציה. טופל אנטיביוטית ללא תגובה ומונשם לאחר ביצוע טראכואוסטומי. בצילום סי טי חזה לפני כחודש: "הרחבה של ההאורטה באיזור הקשר היסטאלית לכדי 35 מ"מ. האאורטה היורדת בקוטר 29 מ"מ האאורטה העולה עד קוטר 36 מ"מ. הלב תקין בגדולו לא הודגם תפלי פריקרדיאלי. לא הודגמו תפליט פלאורלי או חזה אויר.מספר הצללות אלואולאריות חלקן בצפיפות זכוכית מט חלקן בתבנית tree in bud בריאה ימנית. הצללה סמיכה באונה ימנית תחתונה מתחילה פריהילארית ומתמשכת הליקף ייתכן מרכיב של תמט בתוכה. עיבוי פריברונכווסקולארי באונה ימנית תחתונה. דינויים דפדנטים באספקט אחרוי של אונות תחתונות דו"צ". בצילום סי טי ראש:" לא נצפו דמן טרי שבר או סימני לחץ. שינויים איסכמיים לקונרים בפונס, בטלמוס מימין ופרי ונטריקולריים עם היפודנסיות נכירת, פריונטריקולרית בולטת דו צדדית ומעט יותר משמאל. חדר המח הוחללים התת עכבישיים כולל צסטרנות הבסיס תקינים במקומם וברוחבם, סימטריים". בצילום סי טי בית החזה עם חומר ניגוד לאחר כחודש: "קונסולידציה סמיכה ב- LUL עם הרחבה מסגו traction של סימפונות בתוכה.בהקפה שני מבנים קוטריים דפנות אי רגולריות עבות בקוטר 7 ס"מ ובקוטר 5 ס"מ מכילים פלס אויר נוזל. רושם כי קיים קשר בין הסמפונות המורחבים לבין החללים הללו. הצללות נוספות מפושטות בתנית ברונכיולטית דו"צ בשיפור ביחס לבדיקה קודמת. בצילום סי טי בית החזה שבועיים לאחר מכן: " החחלים המזוהמים בריאה השמאלית העליונה שנראו בבדיקה הקודמת מדגימים הגדלה משמעותית וכן החמרה במרכיב נוזלי בתוכם. בנוסף קיימת תופעה של הצללות פרי ברונכו וסקולריות חדשות מפושטות בשתי הריאות". שאלות: 1. על פי הצילומים מה מצבו של אבי? 2. מהי הסיבה לחוסר התגובה לטיפול האינטיביוטי? 3. מהן חלופות הטיפול? תודה מראש מקרב לב,

24/05/2012 | 05:43 | מאת: ד"ר אורן פרוכטר

לגבי מצבו של אביך הייתי ממליץ שתשאל את הרופאים המטפלים בו בבית החולים בו הוא מטופל ואני בטוח שתקבל את כל התשובות לשאלותייך.לצערי איני יכול לחוות דיעה בלא שבדקתי את החולה ובחנתי את צילומיו. בברכת בריאות ד"ר פרוכטר

24/05/2012 | 13:19 | מאת: אלי

ד"רצפרוכטר שלום רוב, תודה על תגובתך. נוכל להגיע אלייך עם החומר הרפואי לעיונך

מנהל פורום מחלות ריאה