משמעות אבחנתית - תוצאות HRCT חזה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

18/10/2020 | 13:11 | מאת: שי בן 23

שלום! הגעתי לHRCT של החזה לאחר כחודש וחצי של קשיי נשימה במנוחה בהם ביצעתי הרבה בדיקות תקינות אחרות (ביניהם צילום חזה, בדיקות בדם, ספירומטריה ובדיקות לבביות). ולהלן פענוח הHRCT: הודגמו שינויים פיברוטיים גסים עם מספר ברונכיאקטזיות ממשיכה והקטנת נפח קלה ב-RLL. קשרית תת פלאורלית מזערית ביותר ב-LLL ,ללא משמעות קלינית רבה. גרנולומה מסוידת זעירה ב-LUL. פרט לכך, אוורור הריאות תקין, ללא עדות לתסנינים אלבאולריים, גושים סולידיים או קשריות ריאתיות. ללא עדות לנוזל או עיבוי פלאורלי. ללא עדות להגדלת קישריות לימפה מדיאסטינליות, פריברונכיאליות או בבתי השחי. הודגמו שרידי תימוס. כלי הדם הגדולים במדיאסטינום תקינים. הלב תקין בגודלו, לא הודגם תפליט פריקרדיאלי. מעבר חזה בטן: ללא סטיות חריגות. מבנים גרמיים נראים שמורים, ללא ממצאים פתולוגיים חריגים. התרשמות : שינויים כרוניים ב-RLL. פרט לכך, ללא ממצא מיוחד.

18/10/2020 | 16:16 | מאת: שי בן 23

אף פעם לא מעשן, אף פעם לא בעודף משקל, ללא מחלות ריאה אחרות ידועות בהיסטוריה מלבד דלקת ריאות לפני 3.5 שנים

שלום, נראה שיש צלקת מדלקת הריאות שעברת. מומלץ לעשות בדיקת תפקודי ריאות מלאים והערכה במרפאת ריאות עם הסיטי.

מנהל פורום מחלות ריאה