מה משמעות תוצאות בדיקת PET CT

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

13/10/2020 | 00:45 | מאת: אתיה

בוצעה בדיקת FDG PET כל גופי עד לאמצע הירך. הבדיקה בוצעה במערכת CT PET מסוג MI DISCOVERY עם רגיסטרציה בו זמנית של חתכי .CT ו FDG מנה מוזרקת: 13 mCi . רמת סוכר בדם: 96 dl/mg . נתנו טלבריקס להדגמת פיתולי מעי ב CT ששימש לרגיסטרציה. הוזרק חומר ניגוד תוך-ורידי, סריקת הCT נעשתה בשלב ורידי. בחלק ה CT של הבדיקה באונה התחתונה של הראה הימנית מודגם תסנין על בסיס פלוירלי באונה התחתונה קרניאלית ולטרלית אליו מודגם תהליך נוסף ספיקולרי יותר וסמיך יותר. התהליכים המתוארים קולטים FDG במידה מועטה 7.1 MAX S. לא מודגמת קליטה פתולוגית במוקדים נוספים בפרנכימת הראות. במיצר, רושם לעיבוי קונצנטרי של הוושט האמצעי עם קליטה פתולוגית של FDG אולי מישני לבקע מציעים קורלציה קלינית ובהתאם לצורך אנדוסקופית. אתרים נודלים, קליטה לא ספציפית וקשרים קטנים בשערים, וכן קליטה בקשר לימפה 2.1 אינפראקרינלי . לא מודגמת קליטה פתולוגית בכבד בטחול באדרנלים מעט נודולרים ובשלד. סיכום: באונה התחתונה של הראה הימנית, בחלק ה CT של הבדיקה מודגם תסנין על בסיס פלוירלי ובסמוך וקרניאלית מעט תהליך נוסף רקמתי יותר ספיקולרי. התהליכים, ללא מישור הפרדה ברור ביניהם קולטים FDG במידה לא ניכרת. לציין, כי עוצמת הקליטה של FDG איננה פקטור לצורך אבחנה מבדלת בין ממאירות לאטיולוגיה שפירה.

שלום, בדיקת ה PET לא חד משמעית. צריך להגיע עם הבדיקה למרפאת ריאות.

מנהל פורום מחלות ריאה