ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת ללא חומר ניגוד

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

17/08/2020 | 09:21 | מאת: דויד

שלום רב, מבקש עזרה בפענוח הממצאים של ה-ct. מה זה אומר? בן 59. ברקע עישון 30 שנה. לא מעשן כ-12 שנה. תודה רבה מראש ממצאים: מבוא לבית החזה תקין. מרכיבי המדיאסטינום תקינים. בולות אמפיזימטיות, שינויים אמפיזימטיים ושינויים פיברוטיים באונות העליונות. מוקד עם שלוחות לפלאורה ב-LUL בקוטר 7.0 ס"מ, טיבו אינו ברור. עיבוי דפנות הסמפונות. שינויים אינטרסטיציאליים תת פלאורליים. קשרי לימפה בבתי השחי בעלי קורטקס מעט מעובה בבית השחי דו צדדי בעובי מרבי עד 7.0 ס"מ. לא הודגמו בלוטות מוגדלות במיצר ובשערי הריאות. הטרכיאה והתפצלות הברונכים תקינים. אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי. במעבר חזה/בטן מודגמות בלוטות יותרת הכליה תקינות. חלקי כבד, טחול, לבלב וכליות אשר נכללו בסריקה ללא ממצא פוקלי גס. מבנה גרמי - שינויים ניווניים בעמוד השדרה. סיכום: מחלה ריאתית כרונית. תהליך רקמתי ב-LUL .תסנין? אחר? מומלץ המשך מעקב צמוד או ביופסיה.

שלום רב, יש ממצאים בסיטי שמעידים על מחלה ככל הנראה בגלל עישון. יש צורך בבדיקת רופא ריאות בשאלה אם יש לבצע ביופסיה.

מנהל פורום מחלות ריאה