תוצאות בדיקת CT חזה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

06/07/2020 | 13:33 | מאת: אור

שלום רב, בן 32 ללא מחלות רקע, עישנתי בעבר8 שנים, 3 שנים הפסקה. ביצעתי CT חזה לאחר כאבים בבטן עליונה צד שמאל ובתוצאות נרשם : להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של החזה : * הבדיקה בוצעה ללא הזרקת חומר ניגוד תוך ורידי. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בבתי השחי ובתחנות המדיאסטינום. סימפונות הראשיים פתוחים. לב בגודל רגיל. לא הודגם תפליט פריקרדיאלי. איוורור תקין של שתי הריאות. קשרית ריאתית זעירה באונה עליונה מימין. ללא תפליט פלוירלי. אדרנלים שומרים על צורתם. מבנה גרמי שמור. אשמח לדעת מה המשמעות ומה ההמלצות להמשך

שלום, נראה לפי הפיענוח שהבדיקה תקינה. יתכן ויש צורך במעקב עם סיטי נוסף עוד שנה. ממליץ על הערכה במרפאת ריאות.

מנהל פורום מחלות ריאה