מסכות עם אסתמה קשה וטיפולים בחוץ

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

20/06/2020 | 18:29 | מאת: רונית

שלום ד"ר, יש לי אסתמה קשה ואני לא מסוגלת לנשום עם אף מסכה. לא יצאתי מהבית מאז תחילת הסגר ולא היתה בעיה, אך עליי להגיע לטיפול של עירוי ברזל באשפוז יום בקופת חולים. האם לפי דעתך יאשרו לי להיות בלי מסכה? כי חברה שלי עשתה טיפול באשפוז יום במקום אחר, ושם חייבו את כולם להיות עם מסכה. האם ישנו אישור שרופאים אסתמה אמורים להביא כדי לקבל פטור? תודה מראש

שלום, אין פטור כזה. מציע לנסות להשתמש במשקף במקום מסכה. זה פחות טוב אבל אולי יהיה לך יותג קל.

15/07/2020 | 15:47 | מאת: ג'ולי

שלום ד"ר רוזנגרטן באתר משרד הבריאות נכתב שאם המסכות גורמות לקשיי נשימה - אין לעטות אותן. בנוסף צו בריאות העם בנוגע לנגיף הקורונה החדש קובע בסעיף 3.ה סעיף קטן ב.2 כי "אדם שמחמת מוגבלות נפשית, שכלית או רפואית מתקשה באופן משמעותי או שנמנעת ממנו עקב מוגבלותו האמורה, לכסות את הפה ואת האף כאמור בסעיף קטן )א(;" לא יתכן שאנשים כמו רונית וכמוני צריכים לסבול מהמסכה בגלל רופאים שלא יודעים את החוק. למה אני צריכה להגיע לסטורציה של 90% ומטה ולהיות עם סחרחורות על סף עילפון כי החוק לא ידוע לכם ואתם לא נותנים פטור? https://www.health.gov.il/LegislationLibrary/kor01.pdf הסעיף שדיברתי עליו מופיע כאן בעמוד 8

מנהל פורום מחלות ריאה