צילום בית החזה סיטי בקרינה נמוכה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

31/05/2020 | 22:27 | מאת: דפנה

דר' שלום ותודה מראש, עשיתי צילום חזה שלא היה בסדר ושלחו אותי לסיטי. בבקשה אם תוכל לומר לי אם זה דלקת ריאות, או סרטן, או מחלה מסוכנת שאפשר למות ממנה, כי יש לי קשיי/קוצר נשימה וכאבים בחזה. מה אומר הסיטי? כדאי לקחת אנטיביוטיקה? סובלת ממש! להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של: בית החזה הבדיקה בוצעה ללא הזרקת חומר ניגודי תוך ורידי. בקרינה נמוכה. ישן? אחר? TB ? סיבת ההפניה: בת 68 . ברקע עישון כבד. ממצאים בצילום חזה. אמפיזמה בדיקות קודמות לצורך השוואה. PACS אין ב ממצאים: ללא ממצא חריג בבסיס הצוואר. ניפוח יתר של הריאות. שינויים פיברוטיים בפסגות הריאות. סימני אמפיזמה ריאתית ניכרת במיוחד באונות העליונות. ללא קשריות ריאתיות. ללא מוקדים מסויידים בריאות. אין עדות לקשריות ריאתיות או ממצא מוקדי אחר. ללא הגדלת בלוטות לימפה במפתח בית החזה, במדיאסטינום, בשערי הריאות או בבתי השחי. ללא תפליטים פלאורליים או פריקרדיאלי. המדיאסטינום שמור. אין עדות לברונכיאקטזיות. ללא נגעים אנדוברונכיאליים. בקע היאטלי זעיר. בסריקת הבטן העליונה: האיברים הכלולים ללא ממצא גס הראוי לציון. שינויים טרשתיים באאורטה האינפרה רנלית. מבנה גרמי ללא ממצא חריג. סיכום: אמפיזמה ריאתית ניכרת. שינויים פיברוטיים בפסגות הריאות. ללא סימני שחפת ישנה. שאר הממצאים כמפורט.

שלום, לא מדובר בסרטן אלא באמפיזמה\נפחת שהיא מחלה כרונית שנגרמת מחשיפה לעישון.

מנהל פורום מחלות ריאה