בהמשך לתשובתך דר יקר

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

07/05/2020 | 08:54 | מאת: אבי

דר שלום רב סיפרתי לך על כאבים מידי פעם בנשימה עמוקה ומידי פעם קוצר נשימה שאני מניח שזה מחרדה כי אני סובל נורא מפחד ממחלות לפני שנתיים וקצת עשיתי צינטור וירטואלי שראו בו גם את בית החזה אז היה תקין כמו כן אני בן 40 מאוחרי 20 שנות קופסא הייתי אתמול עם צילום חזה אצל דר עמנואל שוורצמן שבחן את הצילום ואמר שהוא יפה והוא לא רואה איזה משהו חשוד כמו גוש אבל הוא אמר לי עוד חצי שנה לעשות ct קרינה נמוכה ותיפקודי ריאה שאלתי היא עד כמה אני יכול כרגע להיות רגוע שלא מדובר בסרטן ואם עוד חצי שנה זה לא מאוחר שדיברתי איתו על זה הוא אמר שהוא לא ראה משהו חשוד בצילום חזה וזה בסדר לעשות עוד חצי שנה לא עדיף להקדים או שאני יכול לסמוך על דעתו של דר עמנואל שוורצמן

07/05/2020 | 15:47 | מאת: אבי

I בסיכום של הצלח הוא כתב בקע סרעפתי גויטר מימין בעיקר ומעט שינוים ברוכניאלים דו צדדים

07/05/2020 | 16:52 | מאת: רמי

אני מציע לך לעקוב היטב אחר כמות הקרינה המסרטנת שהגוף שלך סופג מבדיקות רפואיות. ספרתי בסיפור שלך כבר שני צילומי רנטגן ושתי בדיקות CT (צנתור וירטואלי זה CT). בכל פעם שמציעים לך בדיקה מסרטנת (רנטגן, CT, PET, SPECT, מיפוי) חשוב לשאול אם לא ניתן לבצע בדיקות חלופיות שאינן חושפות אותך לקרינה מסרטנת, כמו US או MRI או אנדוסקופיה (שיש לה סיכונים אחרים), בלי להתחשב בשיקולים כלכליים של קופת החולים גם אם זה אומר שתשלם על הבדיקות מכיסך הפרטי.

שלום, ד"ר שוורצמן הוא רופא טוב ואני מציע לך להיות רגוע. אני גם מסכים עם רמי שכתב שצריך למעט בבדיקות עם קרינה עד כמה שאפשר.

מנהל פורום מחלות ריאה