אל הרופא הנכבד שלום רב

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

01/05/2020 | 12:57 | מאת: אבי

אתמצת בקצרה לפני שנתיים בגלל קוצר נשימה וכאבים בחזה עשיתי צילום חזה שפורש כדלקמן איורור יתר קל וציור אינסטרצאלי מודגש קלות לאחר מכן עשיתי ct לב כולל סריקה של בית החזה שנכתב בה ציור ריאתי שמור הייתי אצל דוקטור ורסנאו שהסתכל על הצילום ועשה לי בדיקה של הריאות וקבע שהכל תקין אני כבן 40 אחרי 20 שנות עישון קופסא ועכשיו מזה כחודש וחצי מרגיש כאבים בנשימה וקוצר נשימה אני בחור מאוד חרדתי מטופל בנוגדי חרדה וכמובן שירדתי ל5 סיגריות ביום מטופל גם בסטטין עקב גורמי סיכון לפני 4 חודשים אקו סטרס במאמץ תקין ואתמול צילום חזה תקין כמו כן שבוע שעבר בעת לקיחת מדדים הלחץ דם שלי היה 142 על 94 ודופק גבוה נסעתי בחזרה לרופא משפחה שעשה לי שוב בדיקה והלחץ דם תקין לחלוטין כמו כן הסטרוציה 99 קניתי מד לחץ דם ואני עוקב אבל זה תמיד סביב 110 על 70 קבעתי תור לרופא ריאות אבל אולי תוכל לתת לי כיוון כי רק עכשיו בדיעבד אני מבין את הנזק של הסיגריות בתודה מראש אבי

שלום רב, אני מניח שגם כעת הריאות בסדר אם הבדיקה לפני שנתיים הייתה תקינה. ליתר ביטחון אפשר לחזור על סיטי חזה ותפקודי ריאות מלאים.

מנהל פורום מחלות ריאה