מחלת ריאה אינטרסטיציאלית

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

26/04/2020 | 15:41 | מאת: ברי

שלום רב, כבר יותר מחודש אני עם קוצר נשימה, שיעול יבש, כאב באזור הריאות, קשה לי ממש לנשום, מדד סיטורציה תקין, האסתמה שלי מאוזנת. שללו התקף אסתמה ושללו קורונה. היה לי חום מספר פעמים. קיבלתי מספר סוגי אנטיביוטיקות וקיבלתי סבב של סטרואידים דרך הוריד. בצילום חזה בבית חולים ב.8.4 ראו ציור אינטרסטיציאלי מוגבר, ומדד CRP טיפה מוגבר . והיום 26.4.20 עשו צילום בקופ"ח והצילום תקין לפי הפיענוח. השאלה שלי אם יכולה להיות מחלת ריאה אינטרסטיציאלית למרות צילום רנטגן חזה ללא ממצאים לא תקינים, האם כדאי לעבור CT? אני לא מרגישה שיפור בהרגשה בכלל. עד לפני כחודשיים הרגשתי מצויין. כל נדימה שלי זה גאב בחזה שמלווה עם שיעול יבש, אני לא ישנה בלילה, גם כואב לי הראש כנראה בגלל השיעול והקושי בנשימה. יש לי תור לרופא ריאות בקופ"ח ביום ראשון. אשמח להמלצות והשערות מה זה יכול להיות תודה רבה

שלום, יכולה להיות מחלה אינטרסיציאלית עם צילום חזה תקין. יכול להיות שעדיין מדובר באסתמה לא מאוזנת. מציע להתייעץ עם רופא הריאות שתראה אם להתקדם ולעשות סיטי.

28/04/2020 | 13:52 | מאת: ברי

דוקטור תודה רבה על המענה. אני אחכה לתור שלי לרופא ריאות. בכל מקרה הרופאת משפחה קבעה שזה לא קשור לאסתמה בכלל, כי עד לפני שהמצב התחיל אז הכל היה בסדר, אני מקפידה על טיפול מניעתי לאסתמה במשאף רלוור. תודה רבה

מנהל פורום מחלות ריאה