מה רמת הסיכון במצב כזה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

22/04/2020 | 12:16 | מאת: איתי

שלום, אני הן 56, מגיל תעיר בהלתי מברונכיט על רקע אלרגיה אטופית קשה מאוד שהתגלתה בתבחיני עור. כולל אורטיקריה. היו מצבים שחטפתי בתוך דקות תגובת אלרגיה וקושי נשמתי קשה. רק קורטיזון עזר. שאלתי האם תגובת יתר של מערכת חיסון למצבי אלרגיה, מהווה גורם סיכון לקורונה למרות שאין לי שום מחלות רקע כביכול. כי הבנתי שבקורונה זה בעצם תגובת יתר של הריאות מפעולת הוירוס. זה קשור או שאין לי שום סיבה לחשוש מהדבקות. אציין שאין לי אסתמה בכלל, קשיי נשימה מופיעים בבת אחת רק על רקע אלרגיה נעלמים. בגיל 20 ו30 עברתי הימונותרפיה בזריקות והנזלת אלרגית נחלשה מאוד. אבל סובל מסינוסיטיס בינוני כרוני ,תודה

שלום, לצערנו אנחנו לא יודעים מספיק על המהלך של חולי קורונה. נכון שיש תגובה חזקה שמכונה סערת ציטוקינים בחולים הקשים אבל להערכתי זה מנגנון אחר ממה שמתואר באורטיקריה ותגובות אלרגיות. בכל מקרה יש להיזהר מהדבקה גם אם אינך בקבוצת סיכון.

מנהל פורום מחלות ריאה