טיפול מונע אסטמה שינויים

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

13/04/2020 | 23:15 | מאת: עדי

שלום, אסמטית (גם סטרידור לפעמים) האסטמה הייתה במצב טוב בשנים האחרונות, כבר הרבה שנים, רק בחורפים הצטרכתי משאף סימביקורט לפעמים וכן בהצטננות. לאחרונה, אולי בעקבות טיפולי פוריות, החמרה. אני לא יכולה לקחת סימביקורט כטיפול מונע (מעלה דופק מדי) אז התחלתי בודיקורט 100 (בוקר וערב) עבר זמן ולא הייתה הטבה, הוספתי לערב עוד 100( בוקר 100, ערב 200) למשך כמה שבועות הייתה הטבה משמעותית, יכולתי לעשות פעילות גופנית ללא בעיה (מה שלא יכולתי קודם) ואז פתאום רגרסיה. אשמח לדעת אם אפשר להצביע על סיבה, האם יכול להיות שדווקא העלאת המינון מפריעה בגלל השוני בין הבוקר לערב? אולי פשוט לקח למשאף הרבה זמן עד שהשפיע והמינון הראשוני היה מתאים. אני לא רוצה לקחת מינונים גבוהים יותר, האם אני יכולה להשאיר את המצב כמו שהוא לאור הקרונה? האם עם בוא הקיץ אוכל להוריד מינון או שזה לא מומלץ בימים כאלה. תודה רבה על האפשרות לשאול ובריאות טובה לכולנו

שלום, קשה לי לדעת את הסיבה להחמרה אבל זה לא בגלל עליית המינון. ממליץ להישאר עם המינון המינימלי שאת צריכה בשביל להרגיש טוב בלי קשר לקורונה.

16/04/2020 | 03:00 | מאת: יודי

היי. אני בן 44 וסובל מאסטמה מגיל 0. ב 20 שנה האחרונות לוקח משאף פליקסוטייד דיסק 250 למניעה. הוא לא עושה דופק מהיר. ומאד יעיל.אני מאד ממליץ. תשאלי אצל הרופא שלך.

19/04/2020 | 09:06 | מאת: עדי

תודה רבה!

מנהל פורום מחלות ריאה