התייעצות לגבי ברונכיט

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

07/04/2020 | 03:47 | מאת: קטי

שלום, לפני 3 שבועות בני בן ה 14 אובחן כסובל מברונכיט, בשל צפצופים בנשימה, ושיעול הוא קיבל אוגמנטין 7 ימים. כיום ניכרת הקלה משמעותית בנשימה ובגודש, עדין יש ליחה צמיגית אך יוצאת יותר בקלות. הבעיה העיקרית היא חולשה מאד גדולה שהוא סובל ממנה, הוא חסר תיאבון וירד במשקל. עשינו צילום ריאות, והצילום תקין. עשינו בדיקות דם והן תקינות למעט חריגה בכדוריות הדם הלבנות: עליה של כמות הלימפוציטים ירידה בכמות הנויטרופילים ועליה ברמת הלימפוציטים הלא טיפוסיים. כל שאר המדדים תקינים. בדקנו נוגדנים למחלת הנשיקה,לפי הבדיקות נראה כי חלה במחלת הנשיקה, אך לא ברור מתי. הצפצופים בנשימה נעלמו, אך הוא חלש מאד, מסוחרר וחסר תאבון. מה אתה ממליץ לעשות?

שלום, אם מדובר במחלת הנשיקה ההחלמה יכולה להימשך זמן ארוך יותר לעיתים מספר שבועות. אין לכך לצערי טיפול ספיציפי אבל זה חולף בסופו של דבר.

מנהל פורום מחלות ריאה