סיכוי להידבק במחלה זיהומית (קורונה)

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

07/03/2020 | 18:36 | מאת: Copd

שמי אסתר בת 74 copd מזה שנתיים טיפול רלבר 92/22. לאחרונה שלבקת חוגרת. מה מידת סיכויים להידבקות בקורונה?? אני עובדת בסופרפארם בקרבת בית המרקחת. תודה על מענה

שלום, בעיקרון כל מי שנחשף לאדם חולה עשוי להידבק. משרד הבריאות הנחה את כל האנשים שיש סיכוי כלשהו שיחלו להימצא בבידוד. כמובן, כל עוד הציבור יקפיד על הכללים הסיכוי להדבקה נמוך ואנחנו מקווים שכך ימשיך להיות. במידה שיש חשיפה לחולה קורונה יש להיות בבידוד ולהיות ערניים לסימנים של מחלת חום. סיכון למחלה קשה יותר גבוה אצל אנשים עם מחלות ריאה ומבוגרים.

מנהל פורום מחלות ריאה