עזרה בפענוח סי טי חזה ללא חומר ניגוד

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

24/09/2019 | 13:07 | מאת: ל

שלום אשמח לעזרה בענוח סיטי ללא ניגוד (חזה) מפתח עליוון תקין מיצר תקין ללא גושים או בלוטות מוגדלות אאורטה ברוחב תקין עורק ראתי מורחב עד 33 ממ -יתר לחץ דם ראתי?? לב מוגדל שערי ריאות בגדר נורמה אירור ראתי תקין קשריות 2 ממ אונה עליונה שמאל קשרית3 ממ אונה תחתונה שמאל קשרית 7 ממ אמצעית אונה ימין קשרית 2 ממ בליגנולה לא הודגמו תסמינים פלאורה ללא פתולוגיה

שלום, הסיטי כשלעצמו לא אומר בדיוק מה הבעיה אלא מעלה חשדות בלבד שצריכים השלמה בבדיקות נוספות ויתכן שבסופו של דבר לא יהיו לממצאים משמעות. כדאי לבצע אקו לב להעריך אם קיים לחץ ריאתי, הממצא בסיטי לא חד משמעי ויתכן שאין בעיה כלל. לגבי הקשריות חלקן קטנות ונראות שפירות וחלק זקוקות למעקב במסגרת מרפאת ריאות.

מנהל פורום מחלות ריאה