קוצר נשימה בזמן בהריון ולאחר לידה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

04/09/2019 | 15:30 | מאת: אא

שלום, בחודש 7 להריון החל לי קוצר נשימה כבר - קודי לנשום נשימות ארוכות המלווה בשיעולים ופיהוק על מנת לקחת אוויר. בחודש 9 עשו לי צילום חזה, אקו לב ואקג הכל יצא תקין חודש לאחר הלידה קושי הנשימה פחת השיעולים ירדו אך עדיין נשארו הפיהוקים לצורך לקיחת אוויר אני מרגישה שאין לי מסםיק אווירה וכאשר אני לוקחת נשימה גדולה שאינה פיהוק לפעמים זה מלווה בסחרחורות. לעיתים אני מרגישה שאני אפילו לא יכולה לקחת נשימה ארוכה אז אני מפהקת לצורך הכנסת אוויר. עשיתי לאחר הלידה בדיקת ריאות של נשיפה ושאיפה ויצא תקין. המצב השתפר מאז ההריון אך לא חלף וזה מאוד מתסכל שלא נושמים כראוי 1. אילו עוד בדיקות אפשר לעשות 2. ממה הדבר יכול לקרות באמצע החיים? האם קשור להריון? 3. לאחר הלידה נזכרתי שהתופעה החלה לאחרת קבלת זריקת צלסטון בגלל צירים מקןדמים? יש אפשרות שזאת תופעה מהזריקה? אני סובלת מזה כבר 4 חודשים אין ספק שהמצב השתפר מהלידה אל עדיין קיים וברצוני לטפל בו תודה

שלום, אם המצב משתפר אני מציע לנסות לחזור לשגרה עם פעילות גופנית ובהדרגה זה ישתפר. יתכן שזה קשור לשינוי בכוחות הנשימה בזמן ההיריון.

מנהל פורום מחלות ריאה