בדיקת ביופסיה בעזרת דיקור תחת ct

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

20/08/2019 | 23:07 | מאת: איריס

שלום ד"ר, האם ניתן לעשות ביופסיה בעזרת דיקור בטשטוש ולא רק בהרדמה מקומית? לפני כחצי שנה הייתי אמורה לעבור בדיקה זאת. החלטתי עם עצמי שאם הצלליות בריאות לא יגדלו לא אעשה את הבדיקה. וכך היה, אולם בסיטי האחרון נמצאה החמרה ( שאלתי אותך, כאן בפורום,לגבי עניין זה . ב-14.8 ) רופא הריאות ביקש שאעשה את בדיקת הביופסיה בעזרת דיקור ואני מלאת פחדים. אני סובלת גם מפיברומילגיה. הרגישות שלי בגוף מאוד גדולה. איך אוכל לשתף פעולה בכך? האם ניתן לעשות זאת תחת טשטוש, או לחילופין לנטול איזה שהיא תרופה שתקל עליי? האם ישנו בית חולים שכן מבצע את הבדיקה הזאת ולא רק בהרדמה מקומית? אני אמורה לעבור זאת בבית חולים כרמל. תודה רבה מראש

שלום, עקרונית ברוב המקרים אין צורך בטשטוש לביצוע הביופסיה אבל אפשר לבקש זאת מראש מהרופא המבצע. בבילינסון ישנה אפשרות כזו במקרים מסויימים בתיאום מראש.

23/08/2019 | 23:56 | מאת: איריס

בבית חולים כרמל לא מבצעים זאת תחת טשטוש. בחודש פברואר הייתי אמורה לבצע זאת. ובגלל שלא עושים זאת.תחת טשטוש אני סרבתי שיבצעו לי אותה. אני מבינה שאני מסכנת את עצמי. אך אינני מסוגלת בגלל הרגישות הרבה בגוף. איך ניתן לבקש לבצע זאת בבלינסון? מהו ההליך לכך? אני זקוקה לעזרה בכך. גם תפקודי הנשימה שלי קטנו ביחס לבדיקה האחרונה. תודה רבה לך, ד"ר רוזנגרטן

מנהל פורום מחלות ריאה