קוצר נשימה , רפלוקס

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

19/08/2019 | 23:20 | מאת: אביתר

שלום בחור בן 45. רזה. מזה כמה שנים רפלוקס מרובה GERD. לא שותה אלכוהול, לא מעשן, לא שותה קפה, לא שוכב 3-4 שעות אחרי אוכל, לא אוכל חריף וכו' ולמרות זאת יש הרבה רפלוקס. לוקח כל יום פמוטידין ( גסטרו 60 מג ) כבר כמה שנים. לא הצלחתי לקחת PPI כי ניסיון של לנטון גרם לניסטגמוס וניסיון לקחת לוסק גרם לתחושה של נדנוד ולכן לוקח גסטרו. באחרונה יש לי יותר ויותר תחושה של "נוזל" בגרון ( בד"כ לא חומצי כי הגסטרו מפחית את החומציות שלו ) אבל זה גורם קצת לגירוי בגרון או קצת שיעול ובעיקר יותר ויותר קוצר נשימה. מרגיש כאילו חסר לי אוויר. בבדיקת הריאות אצל הרופא תקינה, צילום חזה תקין. 1. מה אפשר לעשות לגבי זה? 2. האם משאפים כמו סימביקורט עוזרים לזה? 3. האם במידה ואקח PPI הוא גם מפחית את כמות הנוזל של הרפלוקס או שכמו גסטרו הוא רק הופך אותו לפחות חומצי? PPI יעזור יותר לקוצר נשימה? תודה רבה

שלום, הסימביקורט לא עוזר לרפלוקס. אני מציע שתתייעץ עם רופא גסטרו לגבי המשך הטיפול.

20/08/2019 | 21:16 | מאת: אביתר

תודה אם יש התקף אסתמה וקוצר נשימה מרפלוקס אני מבין שהטיפול הוא PPI או גסטרו אבל האם הסימביקורט לא יקל עליו? מה עושים אם זה חריף? סימביקורט לא מקטין סיכון ומקל בכלל? ונטולין? תודה רבה

שלום, הסימביקורט יכול להקל על התקף אסתמה אבל במקביל צריך לטפל בגורם המגרה שהוא הרפלוקס בטיפול מתאים.

21/08/2019 | 19:36 | מאת: אביתר

תודה רבה מעריך מאוד! הבהרה אחרונה... האם מה שגורם לקוצר נשימה מרפלוקס זה הנוזל עצמו או שזה החומציות של הנוזל? כי אם זה הנוזל עצמו ... אז לוסק וגסטרו לא יעזרו והנוזל עדיין עולה. מה עושים? האם אפשר להחנק מזה או להגיע לקוצר נשימה קשה מזה? תודה

23/02/2021 | 16:05 | מאת: דני

אני ממש מזדהה עם התסמינים שלך הם בדיוק כמו שלי! אשמח לשמוע ממך מה התפתח ואם יש לך עצה עבורי! אשמח אם תוכל לחזור אליי 0525717905

מנהל פורום מחלות ריאה