PCP שאלות בנוגע לטיפול

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

16/08/2019 | 14:17 | מאת: רות

בבדיקת CT של הריאות בזמן שהותי בבית חולים התגלה אצלי PCP מאד חלש.נראה לי שהרופאים שהחליטו על מסלול טיפול טינם יודעים בודאות מה היה הממצא שגרם לחום גבוה מתמשך ללא סימפטומים אחרים.אני חולת קרןהן מטופלת בתרופת סטלרה ובסטרואידים מספר שנים.שאלתי היא איך להמנע מהדבקה נוספת במקרה שאכן יש לי PCP .יש לי בעיה כיליתית GFR 30 לכן אני מוטרדת מהטיפול שנרשם עבורי -כדור רספרים כל יומיים למניעה

שלום, הפרוטוקול הכי יעיל למניעת pcp הוא רספרים. מציע להתייעץ עם הנפרולוג לגבי המינון. האם ניתן להפחית את הסטרואידים ובכך להקטין את הסיכון?

מנהל פורום מחלות ריאה