קוצר נשימה, תפקודי ריאות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

14/08/2019 | 15:00 | מאת: גלעד מקרית אונו

שלום גיל 47. ידוע על קרוהן ומעי רגיש. אני אחרי שנתיים לא טובות ובהן ירדתי במשקל מ 60 ל 48 קג וה BMI=15 בדיקות הדם תקינות כימיה, CRP תקין, ספירת דם תקינה המוגלובין 13.2 ( בעבר היה 14 ). באחרונה המשקל התייצב ומקווה שאצליח לעלות. מזה כ 3 חודשים יש לי קצת קוצר נשימה שהולך ומתגבר. אם אני מקיים שיחה ממושכת מרגיש שכאילו קצת חסר לי אוויר לדבר וכואב בין הצלעות המאמץ לדבר. אם אני שר אין לי אוויר. בהליכה של 10 דקות ב 3.5 קמש קצת חסר לי אוויר. אק"ג תקין צילום חזה לפני חודשיים תקין סטורציה כ 95-96 רופא המשפחה הקשיב לריאות לפני חודשיים והיה תקין. המליץ לי לעשות תפקודי ריאות. אני לא יכול לעשות תפקודי ריאות בגלל שיש לי בקע בסכנת כליאה ( שאמור לנתח כשאעלה במשקל ). כל נשיפה חזקה עלולה לכלוא אותו. 1. רציתי לשאול מה עושים? איך אפשר לבדוק את מצב הריאות בלי המאמץ של תפקודי ריאה? 2. האם אפשר לעשות CT חזה ואז זה מוותר על הצורך בתפקודי ריאות? אציין שאני רגיש ליוד ולכן אעשה CT בלי חומר ניגוד. האם זה יעזור ויחליף את התפקודי ריאות? מה דעתך? תודה

שלום, סיטי יכול לעזטר לוודא שאין בעיה בריאות אבל הוא לא מחליף תפקודי ריאות בדיקת במרפאת ריאות יכולה במידה מסויימת להחליף את תפקודי הריאות אם כי בלי דיוק כמו הבדיקה עצמה. לעיתים ניתן לנסות טיפול במשאפים ולעקוב אחר התגובה. אקו לב, גזים בדם ומדידת סטורציה במאמץ יכולים להוות מדד עקיף. אני מניח שהבקע מגביל אותך בנשימה וכדאי לשקול שוב ניתוח גם אם לא תעלה במשקל,תלוי כמובן מה הסיכון.

מנהל פורום מחלות ריאה