עזרה לאחר ממצאי בדיקת סיטי

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

14/08/2019 | 13:45 | מאת: איריס

שלום ד"ר, אני זקוקה, בבקשה לעזרה בפענוח ממצאי הסיטי: הבדיקה בוצעה ללא הזרקת חומר ניגודי תוך וורידי . לב מוגדל.נוזל פריקרדיאלי בכמות קטנה. לא ניראות בלוטות לימפה מוגדלות במדיאסטינום ובשערי הריאות. הקנה והברונכים הראשיים חדירים. איוורור ריאתי לא אחיד באונות תחתונות.הצללות גסות בלתי אחידות על רקע הזה,תמטים סבסגמנטלים אחורים מעל הסרעפת.תמונת בסיסי הריאות-בהחמרה לעומת הבדיקה מפברואר 2019. אין נוזל פלאורלי. דופן בית החזה ובתי השחי ללא ממצא חשוד. בקע האטלי קטן. כיס המרה נכרת.מספר בועיות האוויר בדרכי המרה-ייתכן לאחר ERCP בחלקה העליון של הבטן נראים כבד ואדרנלים ללא ממצא גס במגבלות הבדיקה. סיכום: איוורור ריאתי לא אחיד באונות תחתונות.הצללות גסות בלתי אחידות על רקע הזה,תמטים סבסגמנטלים אחורים מעל הסרעפות.תמונת בסיסי הריאות-בהחמרה לעומת הבדיקה מפברואר 2019. נא בירור קליני(זיהום רסנטי/החמרת מחלה בסיסית/אחר) תודה רבה מראש

שלום, כנראה מדובר בדלקת כרונית עם החמרה לאורך הזמן. ממליץ על הערכה במרפאת ריאות.

14/08/2019 | 21:50 | מאת: איריס

אילו דלקות כרוניות יכולות להיות? איזו בדיקה עוד נדרשת כדי לגלות מה זה? חשוב לי לציין שלא עישנתי בעברי. תודה מכל הלב

שלום, יש כל מיני סוגים ביניהם ipf, nsip, hp, boop. לעיתים יש צורך בביופסיה. יש צורך בהערכה במרפאת ריאות.

מנהל פורום מחלות ריאה