חולת ריאות סארקואידוזיס

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

14/07/2019 | 11:30 | מאת: ורדה

שלום, אני חולת ריאות, אושפזתי וקבלתי טיפול סטרואידים בכדורים, במרפאת ראות הרופא רשם לי אינקרוז ורלבר 184/22,לקחתי לתקופה קצרה את התרופות שרשם לי הרופא ומשום מה על דעת עצמי החלפתי לסימביקורט 80/4.5 כי רציתי להקטין את המינון, מצבי החמיר. (א) האם אני יכולה לחזור לקחת את התרופות שרשם לי הרופא? ולאחר כמה שעות לקחת? (ב) האם לא מסוכן להחליף תרופה? (ג) האם יש רלבר במינון נמוך יותר מיזה שרשם לי הרופא? ובשם אחר?

שלום, א. עקרונית המשאפים הנ"ל נועדו למחלות אסתמה ו COPD ולא לסרקואידוזיס. ב. אפשר לחזור לקחת את התרופות שנרשמו לך בלי לחכות. ג. כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל לפני שינוי תרופתי אם כי אין כאן סכנה. ד. יש רלבר במינון 92/22.

מנהל פורום מחלות ריאה