קוצר נשימה בזמן דיבור, תת משקל ותזונה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

01/07/2019 | 14:59 | מאת: אביתר מרמת גן

שלום אני בחור בן 47. עד לפני 5 שנים בריא. לפני 5 שנים זיהום בשיגלה ומאז הבטן לא חזרה לאיזון והמשיכו כאבי בטן ושלשולים ולכן צמצמתי מאוד את התזונה לדלה בפירות ירקות ועוד עד שמצאתי תזונה שאיתה מרגיש יותר בסדר. בעיקר לחם רגיל... האבחנה המשוערת היתה post infectious ibs קשה. באחרונה עלתה גם השערה שאולי מדובר בקרוהן ואני אמור לעבור בדיקת קפסולה אנדוסקופית למרות שלא היה ממצא ב CT בטן לפני שנה. ירדתי במשקל מ 60 קג ל משקל של 48 קג על גובה 1.78 BMI=15 התזונה דלה במינרלים וויטמינים ולא לקחתי ויטמינים. מזה כחודש אני מרגיש קוצר נשימה ומאמץ בזמן דיבור. מרגיש כאילו מדבר בזמן ריצה. ניסיתי אתמול לשיר ובמהלך שיר אחד כבר כאבו לי הצלעות מתחושת מאמץ ולא היה מספיק אוויר. בבדיקת רופא המשפחה הריאות נקיות. צילום חזה לפני שבוע תקין לגמרי. אקו לב לפני שנה כשכבר ירדתי למשקל 50 היה תקין. בדיקות דם לפני חודש תקינות המוגלובין 13.2 די דומה לעבר, אלבומין 4.8. CRP תקין. אני הולך כל יום ברגל מעט כ 10 דקות הליכה לאט מאוד כ 2.5-3 קמש. רציתי לציין שבזמן ההליכה אני לא מרגיש התגברות של קוצר הנשימה באופן משמעותי. אבל כאמור לא עושה מאמץ עם דופק מעל 90-100 1. מה יכול להסביר קוצר נשימה בדיבור ואפילו כאב בצלעות אם מנסה לשיר? 2. האם נדרש בירור כל שהוא נוסף? תודה רבה

שלום, קשה לי לדעת אם יש לך בעיה בריאות או שמדובר פשוט בהעדר כושר לאורך השנים. מבחינת בדיקות ניתן לעשות תפקודי ריאה והערכה במרפאת ריאות.

מנהל פורום מחלות ריאה