תופעה בזמן פעילות גופנית מאומצת

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

27/06/2019 | 11:47 | מאת: חסוי

שלום רב ד"ר רוזנגרטן. מעוניין לשמוע דעתך בסוגיה הבאה בבקשה. אני בחור צעיר בשנות העשרים המאוחרות, למעט מחלת גרייבס בשנתיים האחרונות - ללא מחלות רקע אחרות הידועות לי, ואני נחשב בעיקרון בחור בריא (אציין שרק לאחרונה הגעתי לאיזון מלא ואמיתי בטיפול התרופתי של פעילות היתר בבלוטת התריס). בערך בשלוש השנים האחרונות, לעיתים -כאשר אני מבצע מאמץ פיזי כלשהו (עלייה ממושכת במדרגות, ריצה קלה) אני נתקף בהרגשה של חנק, קצת סחרחורת, כאילו אני שואף יותר אוויר ממה שצריך, מה שמוביל גם לסוג של חרדה רגעית. שאלתי היא: לדעתך, האם ייתכן שהמצב הזה נובע רובו ככולו מעניין נפשי/חרדה? או שמניסיונך אתה אכן מכיר תופעה פיזיולוגית כזאת - ואם כן, אילו סימנים *אחרים* אמורים להדליק לי נורה אדומה שאכן זה נובע מסיבות פיזילוגיות? ייתכן אולי שיש קשר לכך שלא הייתי מאוזן בפעילות היתר? האם ייתכן ממקור לבבי/ריאתי? בגלל התופעות האלו אני לעיתים נמנע מלצאת לטיולים או לעשות פעילות גופנית מאומצת, ורציתי לשמוע את דעתך :-) תודה רבה

שלום, אני ממליץ לבדוק גם את הלב עי בדיקת אקו ומאמץ וגם את הריאות בתפקודי ריאות. רק אחרי הבירור הפיזיולוגי שיימצא תקין לחשוב על כושר לקוי או סטרס.

מנהל פורום מחלות ריאה